Emberek, akik tényleg megmérgezték a Halloween cukorkákat

Lassan már csak egy hónap van Halloweenig, éppen ezért úgy gondoltuk, hogy elkezdjük a végeláthatatlan Halloween cikkek sorát. Most igaz történeteket hoztunk a borzongató pletykákkal kapcsolatban!

Valaki tényleg adott mérgezett cukorkák a gyerekeknek?
Csak úgy véletlenszerűen senki. De 1974-ben egy nyolcéves kisfiú, Timothy O’Bryan meghalt, miután egy ciánba áztatott cukorkát evett, amelyet a cukorkagyűjtésen szedett össze. A nyomozások azonban bebizonyították, hogy a fiú apja, Ronald Clark O’Bryan követte el a bűntettet, aki szerette volna megszerezni az életbiztosítási pénzét. A férfi még saját lányának és még két másik gyereknek is adott ciános cukrot, de ők nem haltak bele, csak rosszul lettek. A férfit később elítélték, majd kivégezték.

Szóval soha, senki sem halt meg mérgezett Halloween cukroktól?
Ezt azért nem mondanánk. A hetvenes években egy ötéves gyerek halt meg heroin mérgezésben, mivel a Halloween cukrot meghintették a droggal, de a rendőrség hamarosan kiderítette a tragikus igazságot a fiú halála mögött. Sajnos a fiú a nagybátyja titkos heroin készletét dézsmálta meg, később a család szórta tele a cukorkákat, hogy elinduljon a nyomozás, és ne a férfit vádolják.

Szóval, akkor miért is félnek a szülők?
A városi legendák igencsak félelmetesek. A szülők évük 364 napját azzal töltik, hogy elmondják a gyerekeiknek, hogy ne fogadjanak el cukorkát idegenektől, mert mérgezett lehet, azonban minden gyerek elindul cukorkát gyűjteni Halloweenkor. Szóval ezért nem meglepő, hogy a szülők idegesek Halloween idején.

De mi is van a borotvákkal és a tűkkel?
A mérgezésnél sokkal többször fordul elő, hogy éles, szúrós objektumokat tesznek a cukorkák közé. Szerencsére még ezek is elszigetelt esetek. 1959 óta körülbelül 80 eset fordult elő. A legjobb, hogy sokról kiderült, hogy nem igaziak. A mérgezéshez képest ráadásul veszélytelenebb is, hamarabb észrevehető.

Más furcsaság is történt a cukorkákkal?
Mit szóltok a fűhöz? 2000-ben pár szülő a Snickers csomagolásában marihuánát talált. A rendőrség azonnal ráugrott az esetre. Később kiderült, hogy teljes félreértés okozta az esetet.

forrás: MentalFloss

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.