Emberek, akik mindent megpróbáltak megtenni a halhatatlanságért

Kockáztatnád az életedet azért, hogy tovább élhess? Az emberek rengeteg mindent képesek voltak megtenni azért, hogy elérjék a halhatatlanságot, még meg is haltak a folyamat alatt. Most hét érdekes kísérletet hoztunk el nektek!

1. A magukat mumifikáló szerzetesek
Hogyan is őriznéd meg a testedet, hogy meglegyen a távoli jövőben? Egy pár buddhista szerzetes kitalálta az önmumifikálás borzalmas procedúráját, hogy megőrizhessék testüket. Gondolhatod, hogy a folyamat egy cseppet sem kellemes. Éhezéssel és gyantaszerű folyadék ivásával járt együtt, majd pedig elhelyezték magukat a kriptába. A maradványaik a mai napig léteznek.

2. A bolsevik vérátömlesztő 
Alexander Bogdanov elképesztő alak volt, aki a bolsevikok fontos embere, de Lenin kidobta őt a pártból. Bogdanov úgy gondolta, hogy a vérátömlesztés a megoldás az örök élet eléréséhez. Természetesen ő maga rengetegszer cserélte ki az ereiben keringő vért, és állítólag egyre egészségesebb lett, kivétel az utolsó vérátömlesztése, amelyben egy maláriával fertőzött ember vérét kapta meg, és nem sokkal később meg is halt. Nem tiszta, hogy a malária miatt halt-e meg, avagy azért, mert nem egyezett a vércsoport. De a diák, akivel vért cserélt túlélte az esetet.

3. A mérgezett hódítók Kínában
Az élet elixír, pirulák, amelyek meghosszabbítják az életet nagyon népszerűek voltak a császárkori Kínában. Rengeteg alkímiával foglalkozó ember alkotta meg a formulát, amelyek állítólag örök életűvé tették a fogyasztót, azonban a legtöbb esetben inkább sokkal, de sokkal lerövidítették elfogyasztójának életét. Qin Shi Huan 39 évesen halt meg, miután higanyt fogyasztott, amelynek halhatatlanná kellett volna tennie őt. De más császárok is lenyelték a mérges pirulát. Öt T’ang uralkodó is áldozatul esett.

4. II. Henrik aranyivó szeretője
II. Henrik Catherine de’Medici-vel házasodott össze, de legközelebbi “barátja” élete során inkább Diane de Poitiers volt. Diane állítólag csodálatos szépség volt, amelyet idősebb kora ellenére is megtartott. De mit is tett azért, hogy megőrizze szépségét? A nő arany kloriddal és dietil-éterrel készült főzeteket ivott, amelyek megakadályozták az öregedését. Természetesen az anyag lassan, de biztosan meggyilkolta a nőt, de szerencsésen elélt 66 éves koráig, de később kimutatták, hogy az arany megmérgezte a testét.

5. Higanymérgezés és a bölcsek köve
A kínai alkímisták szerint a higany volt a kulcsa az élet elixírnek, azonban a nyugatiak inkább a bölcsek kövét akarták megalkotni, amely bárkit képes feléleszteni. A higany a bölcsek kövének megalkotásának is fő alapanyaga volt. Természetesen a higany már a megalkotó egészségére is káros volt. Például Newton is próbálta megalkotnia  bölcsek kövét, de a higanymérgezésnek nála is látható jelei voltak. Görcsök, zavartság és álmatlanság jellemezték életét. Rengeteg tudós áldozta az életét a bölcsek kövének megalkotására is.

6. Az élet elixíre tengeri malac herékből
Charles-Edouard Brown-Séquard mélyen tisztelt orvos és neurológus volt, aki élete vége felé olyat csinált, amivel elnyerte hírnevét. Életét más állatok heréiből készült főzettel akarta meghosszabbítani. A férfi magába fecskendezte a főzeteket, amiket ezekből állított elő. A férfi egyébként 76 éves koráig egészen aktív volt, de később placebónak nyilvánították a főzetét. Pedig Brown-Séquard másokkal is megosztotta a főzetét, hiszen biztos volt benne, hogy megtalálta a fiatalság kútját. Néhányaknak jót tett, ám mások inkább nagyon betegek lettek tőle.

7.  Előre a jövőbe
Már sokan gondolkoztak azon, hogy halálos beteg emberek testét lefagyasztják, és akkor olvasztják fel őket, amikor már gyógyítható a betegségük. Donaldson v. Van de. Kamp esete is ide tartozik, aki eltetette magát a jövőre. Ezek az épületek elérhetőek az ember számára halála után, legálisan őrizhetik meg a testeket. Pár öngyilkosságot elkövetett ember is bekerült ide megőrzésre.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: