Eljött a boszorkányság ideje – American Horror Story: The Coven

Ha eddig nem hallottatok volna az American Horror Story című sorozatról, akkor most megismerkedhettek az új évaddal! Aki kedveli a horrort, annak mindenképpen szerettel ajánljuk a “The Coven” alcímet viselő harmadik évadot. Hat rövid ténnyel igyekszünk kedvet csinálni a boszorkányos borzongáshoz!

Madame LaLauire
Kathy Bates játssza Madame LaLauire karakterét, aki élő személy volt: egy igazán kegyetlen rabszolgatartó. A nő láncokon tartotta a szolgáit az alagsorban és megcsonkította, megkínozta őket. Sohasem kerültek bizonyítékok a napvilágra, azonban állítólag beleket hordott övként, a szolgák száját pedig ürülékkel töltötte meg, majd bevarta.

A boszorkányság genetikus eredetű 
A sorozatban a boszorkányság genetikusan öröklődik. Néha kihagy egy generációt, nem minden női családtag örökli a gént. Azonban mindenkinek megvan a maga képessége, például telekinézis, éleslátás. Minden generációban egy vezető van, aki számtalan képességgel rendelkezik. A boszorkányok majdnem kihaltak, hiszen rengeteg nő nem akarta továbbörökíteni boszorkányságát.

Emma Roberts, a gonosz lány
Emma Roberts játssza Madisont, aki egy elkényeztetett mozicsillag, azonban hamarosan fény derül különleges képességeire. A sorozat folyamán gonoszsága csak egyre rosszabb lesz.

Jessica Lange, a modern Báthory Erzsébet
A karakter folyamatosan az örök ifjúságot keresi. Nem közvetlen a kapcsolat, azonban lehetséges, hogy az utalások sora miatt maga Báthory is feltűnik majd az epizódokban.

Az iskolát a salemi boszorkányok építették
A nők, akiket a salemi boszorkányperek során elítéltek, majd meggyilkoltak, a sorozat szerint nem valódi boszorkányok. Azonban a per elüldözte a valódiakat a városból, így délre vándoroltak, majd New Orleans-ban telepedtek le. Az iskolát 1790-ben építették (Miss Robichaux Akadémiája Kivételes Fiatal Lányoknak). Marion Warton vette meg, aki biztonságos menedékül szánta fiatal boszorkányoknak. Régebben akár 60 lány is nevelkedett odabent, azonban mára csupán négy maradt.

forrás: FearNet.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.