Elizabeth Proctor története

Elizabeth Proctort és férjét a salemi boszorkányperek során ítélték halálra 1692-ben. Barátaik hiába álltak ki ártatlanságuk mellett, a tárgyalások kiszabták a végzetes büntetést. 

Elizabeth várandós volt halálra ítélése idején, de annyi kedvezményt kapott, hogy kisbabáját a világra hozhatja, aztán fogják csak végrehajtani a büntetést. John is próbálta elhalasztani saját kivégzését, de neki nem sikerült. John Proctor 1692. augusztus 19-én hunyt el.
1693 januárjában Elizabeth életet adott gyermekének a börtönben, akit Johnnak nevezett el az édesapja után.
Elizabeth legnagyobb szerencséjére nem hajtották rajta végre az ítéletet, hiszen éppen 1693 elején bírálták felül a kivégzések hitelességét. Sokan úgy gondolták, hogy számos embert ok nélkül gyilkoltak meg a perek során.

Elizabeth a salemi perek egyik legnagyobb túlélőjének mondható, hiszen saját fia mentette meg az életét. Hogyha nem lett volna várandós, akkor a pereknek több áldozata lett volna.
Mint tudjuk, több mint 150 embert tartóztattak le, és börtönöztek be a boszorkányperek idején. A történelem egyik legmegalapozatlanabb pere számos ártatlan ember kivégzésével végződött. Sokan a börtönben veszítették életüket.
Ha szeretnétek, hogy megelevenedjen előtettek Elizabeth Proctor története, akkor ajánljuk A salemi boszorkányok című filmet, amely ezt a történetet meséli el.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.