Eleonora ördögi története

Eleonora Zugon történe igencsak érdekes, sokan vizsgálták különleges képességeit. A lány képes volt a telekinézisre, avagy megszállta az ördög? Olvass tovább, és döntsd el magad!

A történet a lány 13 éves korában kezdődött. Eleonora Romániában élt, egy parasztcsalád gyermeke volt. Egyik nap talált pénzen vett magának az út mentén édességet. Amikor ezt nagymamája megtudta, akkor azt mondta unokájának, hogy az ördög pénzét költötte édességre, ezért az bele is költözött.

Már azon az éjjelen furcsa dolgok történtek a fiatal lánnyal. Kövek repültek a levegőben és ablakok törtek be, épp ezért a lányt hamarosan kolostorba küldték. Mások azt mondták, hogy Eleonora körül lebegtek a bútorok, amelyeket csupán a gondolatával irányított. A lány végül az őrültek házába került.

Nemsokára azonban a nemzetközi figyelem középpontjába került. 1925 szeptemberében Zoe Wassilko-Serecki grófnő vitte magával lányt a vizsgálatra. Abban az évben 900-nál is több rendkívüli esemény történt. Eleonora eközben meg volt róla győződve, hogy az ördög szállta meg, ezért próbálta kisebb ajándékokkal engesztelni, de hiába.

1926 áprilisában Harry Price hívta el a lányt és a grófnőt a londoni Pszichikai Kutatások Társaságának vizsgálati helyére. A vizsgálatok azt állapították meg, hogy a lány képes tárgyakat mozgatni az elméjével, és minden egyes eset után 20-al is megemelkedik pulzusa, így a tudósok azt gondolták, hogy ő maga intézi a furcsa mozgásokat. A lány arcán közben vörös foltok jelentek meg, horzsolások, daganatok formájában. Amint a lány elérte a pubertáskort furcsa képességei megszűnni látszottak. A kérdés az, hogyha nagymamája nem korholja le, akkor is felbukkannak természetfeletti képességei?


forrás: Misztikus történetek gyűjteménye

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.