El Silbón, az óriási fantom

Számos félelmetes városi legenda kering az egész világon. Ma azonban  El Silbónról fogunk nektek mesélni, a férfiről, aki fütyörészik. De van valami földöntúli ebben a fütyörészésben, és mi is lenne félelmetesebb egy félelmetes férfinél, aki megjósolja a halálodat és közben még fütyörészik is? Rengeteg történet ismerünk El Silbónról, azonban mindegyiknek van egy közös pontja: a vidéken vándorol, fütyörészve és embereket gyilkol közben, csontjaikat a hátán található zsákba gyűjtögeti. Azonban az, hogy gonoszságból teszi-e ezt, kérdéses. Sokan úgy gondolják, hogy igazságot hoz a nőkre, és a gonosz embereket viszi el. A városi legenda bizonyosan a 19. században ütötte fel a fejét Venezuelában, és egészen Kolumbiáig terjedt el. És mi is történik akkor, ha meglátod őt? Épp elég, ha meghallod a füttyszót!

 • Ha a távolból meghallod a fütyörészést, már halott is vagy. 

Érdekes módon El Silbón füttyének hangja közelről halkabbnak hallatszik, mint távolról. Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb biztonságban érzed magad, annál közelebb van a vég.

 • El Silbón megölte a saját apját, ezért kell örökké járnia a földet.

Az eredeti, venezuelai verzió szerint El Silbón fiatal férfiként egy farmon élt apjával és anyjával és nagyapjával, egy nap azonban az apját rajtakapta, ahogy szexuálisan és testileg bántalmazza az anyját, a férfi megölte emiatt. Egy másik verzió szerint kiküldte az édesapját vadászni, de az nem talált szarvast, ezért a fia meggyilkolta, és megette őt. Az bizonyos, hogy a tragikus története azzal kezdődött, hogy megölte saját apját, és a dühe vezette erre.

 • Lehetségesen megette az apját.

A pletyka szerint El Silbón valószínűleg megette a saját apját, előtte az anyjával sütötte meg, mire a nő átkot bocsájtott a fiára, ami szellemmé változtatta, amely halált hoz mindenhova, ahová megy. Persze a jobb történet szerint maga a férfi is borzalmas ember volt.

 • Éjjelente házakat látogat meg, hogy megszámolja a csontjait.

El Silbón minden éjjel meglátogatja áldozatai otthonát, ahol ledobja a zsákot, és megszámolja a benne található csontokat. Ha valaki meghallja, mit csinál, akkor biztonságba kerül, El Silbón elhagyja a házat. Azonban, ha senki sem ébred fel, hogy meghallja a csontok ropogását, akkor valaki a házban biztosan meg fog halni, vagy talán csak nem ébrednek fel reggel.

 • Részegeket öl úgy, hogy kiszívja a vérüket és az alkoholt a gyomrukon át.

Sok történet rámutat arra, hogy El Silbón igazságot osztogat. Férfiakat öl, akik nőket bántalmaztak, de emellett részegeket is gyilkol, akik odakint alszanak, a gyomrukon keresztül szívja ki a vérüket.

 • El Silbón fél a kutyáktól

Mivel megölte az apját, ezért büntetésből egy fához kötözték, és hidegvérrel ostorozták meg. A nagyapja csípős paprikát dörgölt a szemébe. Végül elengedték, és hagyták, hogy elmeneküljön, de a család kutyája üldözte. A kutya tépte szét, mivel kimerültségében nem tudott elmenekülni.

 • Óriási és sovány az éhezés miatt

Nagyon kevesen maradtak életben, hogy meséljenek el Silbón külsejéről. De állítólag hatalmas, nyurga árnyéka egy férfinak, aki körülbelül hat méter magas. Szereti az esős évszakokat, és földműves ruhában van, emellett szalmakalapot is visel.

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

2 thoughts on “El Silbón, az óriási fantom

 • 2018-08-17 at 4:57 PM
  Permalink

  “Lehetségesen megette….” ammeg mi? Lehet, hogy a spanyol megy, de a magyart még gyakorolni kellene egy kicsikét.

  Reply
 • 2018-08-17 at 9:21 PM
  Permalink

  Posiblemente (?!?) él se había comido su padre.
  Mi a baj ezzel, hombre? A lényeg a történeten van. Érdekes néprajzi adalék Dél-Amerikából, amiről val’színüleg soha nem olvashatnánk magyarul, ha nincs ez az oldal.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.