Egy újabb borzongató játékot ajánlunk figyelmetekbe

Páran játszották gyerekkorukban a “Ne nézz magad mögé” című játékot, amely aztán mély nyomokat hagyott bennük. Most ennek a borzongató játéknak fogjuk elmesélni a szabályait!

Játékosok: 2-3 emberre van szükség, akikben megbízol

Felszerelés: zseblámpa és gyertya

Tér: szükség van egy nagyobb szobára, de hogyha kísértetjárta helyet ismertek, ahol természetfeletti jelenségek tűntek fel, esetleg rossz a vibrációja még jobb. Hogyha más nem, akkor a pince is tökéletes.

Hogyan játszunk:
– egy nagy szobába helyezzünk el 2-3 széket egyenes vonalban körülbelül karnyújtásnyi távolságra. Mindegyik nézzen ugyanabba az irányba. A székeknek a szoba közepén kell lenniük mögöttük nagy térrel. Hogyha a szoba kicsi, akkor érdemes a székeket egyenesen a fallal szemben elhelyezni, hogy mögöttük elegendő hely maradjon a gyertyáknak, démonoknak és idézésnek.
– Körülbelül másfél méterre a székek mögött kell lennie a gyertyának, amelyet meg kell gyújtani. Biztonsági okokból semmiképp se a földre helyezzétek a gyertyát. Találjatok neki egy kisebb asztalt vagy valamit. Csak egy legyen, egy lánggal. A sok fény összezavarja a démonokat. A másfél méternyi távolság azért kell, hogy mindent bevilágítson a fény, de a székek a sötétben maradjanak.
– Minden játékosnak, egyet kivéve, a székek előtt kell állnia.
– Az utolsó játékosnak le kell kapcsolni a lámpát és zseblámpával megtalálnia az útját a székekhez. Mindenkinek állva kell maradnia.
– Most le kell kapcsolni a zseblámpát és a szobában csak a gyertya fénye marad. A sötétben állva a vezetőnek kell elmondani a következőt: “Minden lelket és démont meghívunk ide. A gyertya fényében kell maradnotok, hogy érezzétek a melegét. Nem fogunk rátok nézni. Engedjétek meg, hogy feltegyünk tíz kérdést, aztán békét kell hagynotok nekünk.
– Ekkor minden játékosnak el kell foglalnia a helyét és magukban tíztől visszafelé számolni, hogy a démonoknak legyen idejük belépni. Ne nevessetek vagy sikoltozzatok.
– A tízeshez érve fel lehet tenni a démonoknak a kérdést. Egy valaki is felteheti, de sorban is haladhattok. Lehetséges, hogy nem fogjátok tisztán hallani a válaszokat, néha csak suttognak, ezért csendben kell lenni. A kérdéseket lassan tegyétek fel, hagyjatok időt a válasznak.

Szabályok:
– Ne nevessetek! Vegyétek komolyan a játékot!
– Nem szabad felkapcsolnotok a zseblámpát, amíg a tíz kérdést tart, akkor megszegitek a szabályokat és a démon a házban marad.
– A legfontosabb szabály, hogy bármennyire féltek, sohase nézzetek magatok mögé, mert a démon megszállhat titeket.
– Bármi történik is, ne forduljatok hátra!
– A biztonság kedvéért sohase játsszátok egyedül, mindig legyen veletek valaki.

A tíz kérdés után udvariasan kérjétek meg a démont a távozásra. Számoljatok tíztől egyig, hogy legyen ideje a léleknek elhagynia a teret. Ekkor felkapcsolhatjátok a zseblámpát, majd a fényeket, és mindenképpen fújjátok el a gyertyát.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

8 thoughts on “Egy újabb borzongató játékot ajánlunk figyelmetekbe

 • 2017-01-26 at 4:11 PM
  Permalink

  Egy ideje már gondolkozok rajta, hová lett az előző, a 3 királyok? Szerettem volna még egyszer elolvasni olyan jó borzongató írás volt, de nem találtam, meg most sem találom

  Reply
   • 2017-01-26 at 5:20 PM
    Permalink

    Majdnem, de ez nem az a cikk ebben sok minden máshogy van leírva vagy éppen kimaradt, valamint abban csak a 3 királyokról volt szó.

    Például a királynő és bolond helyét 2 tükör kell elfoglalja amiket egymással szembe állítottak. Ezek felől érkeznek majd a válaszok. Ebben leírtad az elején, hogy kellenek a tükrök, de a végéig sem írtad bele, hogy mire. Valamint kihagytad a ventilátort is ami a király trónja mögé kerül ugye ez az ami elfújhatja a gyertyát ha királyunk nagyon mocorog. Valamint a játékos egyedül tartózkodik a szobában a segédje a szobán kívül várja az időt mikor is ki kell hívnia a szobából. Nem írtad le ebben, hogy kell egy telefon és egy személyes tárgynak is lennie a királynál és mintha még egy jegyzetfüzetet is említettél volna a válaszok leírására. Az előbbi arra az esetre ha a társa hívása sikertelen lenne az utóbbi pedig az épp esze megőrzéséért. Ja igen nem írtad, hogy az egész előtt aludni kell és ébresztő órára fel kelni, hogy a rituálé időben kezdődhessen. Ha nem óramű pontossággal haladnak a dolgok akkor a rituálét fel kell függeszteni. Ha a szándékosan nyitva hagyott ajtót csukva találjátok szintén fel kell függeszteni.
    Ugye a fel állított tükrökbe tilos közvetlenül belenézni mert megszállhatnak. A rituálét a helyfoglalás után nem lehet megszakítani az idő lejártáig. Nem hívtad fel a figyelmet a válaszok lehetséges pontatlanságáról. Hiszen a bolond tanácsait jobb figyelmen kívül hagyni. Csak a királynőre érdemes hallgatni. Csak ép nem tudod melyik a bolond és melyik a királyné helye. Valamint a csinos kis képek sem ezek amiket beszurtál hangulat keltéshez.

    Szóval nem ez, nem az a cikk.

    Reply
 • 2017-01-26 at 5:22 PM
  Permalink

  Javítok: A személyes tárgy kell az ép ész megőrzéséhez. [a jegyzetfüzetet utólag szúrtam be, nem voltam elég alapos]

  Reply
  • 2017-01-26 at 5:32 PM
   Permalink

   Semmi gond, csak azt hittem túl jól működött ezért inkább letörölted és feltöltöttél egy ártalmatlanított verziót.
   Azt hittem ha megfoglak halhatok egy igazi kísértet storyt 🙁

   Reply
  • 2017-01-26 at 5:32 PM
   Permalink

   Semmi gond, csak azt hittem túl jól működött ezért inkább letörölted és feltöltöttél egy ártalmatlanított verziót.
   Azt hittem ha megfoglak halhatok egy igazi kísértetstoryt 🙁

   Reply
   • 2017-01-26 at 5:35 PM
    Permalink

    Hàt sajnàlom, hogy csalòdàst kellett okoznom 🙂 Nem ismerem a jàtèk utòèletèt, csomò verziò kering a neten 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.