Egy nő, akit azért gyilkoltak meg, mert tündérnek hitték

Néhány gyilkosság bizony annyira félelmetes, hogy sohasem tudjuk meg, ki és hogyan követte el. Mások meg pontosan ennek ellenkezője miatt borzongatóak. Régebben a boszorkányság és a babonák segítették az embereket, hogy megküzdenek a valósággal. Később ennek a helyét átvette a tudomány. 

Írországban rengeteg mítosz és legenda virágzik. Manapság csak ámulunk, de régebben ezekkel kontrollálták az emberek életét. Egy nőnek bizony a halálát is okozta a babonásság.
Bridget Cleary a Boland családba született Tipperary tartományban. A születése körülbelül 1870-re datálható, 17 évesen Michael Clearyhez ment feleségül. Az esküvő után egy időre elváltak útjaik, hogy munkát keressen a férfi. Bridget gondoskodni kezdett magáról. Csirkéket tartott, majd tojást árult, később elkezdett ruhákat és kalapokat készíteni. Amikor édesanyja meghalt, Cleary és férje magához vették a lány apját, akinek a kormány házat akart adni, azonban a helyiek nem igazán kedvelték a helyszínt, mivel tündérlaknak tartották, és akkoriban a tündéreknek bizony elég rossz volt a híre. Sok eltűnést is a számlájukra írtak. Ezzel együtt Bridget híre is megváltozott.

Cleary 1

1895-ben Cleary beteg lett. Nem tudjuk pontosan milyen betegségben szenvedett, de bizonyára súlyos volt. Az orvosok nem igazán tudtak mit tenni. Azonban egy hét betegeskedés után a faluban azt kezdték el pletykálni, hogy Bridget helyét átvette egy hasonmás. Az ír folklórban a tündérek néha elvitték a gyerekeket, és hasonmásokat tettek a helyükre. A szülők tudhatták, hogy a gyereket elcserélték, hogyha nevetett a temetéseket, sírt az esküvőkön és nem érzett fájdalmat. Sokan manapság úgy gondolják, hogy az autista gyerekek szülei gondolták leggyakrabban, hogy tündérek cserélték el a gyerekeiket.
Sajnos Bridgetet emiatt a kandallóhoz cipelték és követelték, hogy fedje fel tündér mivoltát.

Cleary 2

Egy héttel a betegség kezdete után Cleary a javulás jeleit mutatta. Azonban férje újra megvádolta, majd felgyújtotta a nőt, aki bele is halt sérüléseibe. Szerencsére a férfit 15 év börtönre büntették. Bridget halála után egy mondóka maradt fenn: (Boszorkány vagy tündér vagy?/ Esetleg Michael Cleary felesége?”)

Are you a witch or are you a fairy?

Or are you the wife of Michael Cleary?

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.