Egy keveset a telepátiáról

Az emberiség történetét folyamatosan végigkísérte a telepátia jelensége valamilyen módon. A lényege az, hogy képesek vagyunk kommunikálni az elménkkel tényleges szavak nélkül.

Magát a telepátia kifejezést először 1882-ben használta Fredric Myers. Azonban rengeteg kultúra foglalkozott a jelenséggel. A nyugati kultúrák úgy gondolják, hogy a telepátia inkább egy felsőbbrendű képesség, amelyre nem képes mindenki.

1886-ban kutatni kezdték tudományosan is jelenséget. Megvizsgálták a gondolatátvitel és a telepátia fogalmát is. Rengeteg kísérletet folytattak a jelenség körül. A probléma az, hogy ezek a tanulmányok mára teljesen elveszítették érvényességüket.
1927-ben újabb kísérletet folytattak le kártyák segítségével. J.B. Rhine ESP (Extra Sensory Perception) kártyákat használt a jelenség kutatására.

A modern kutatások továbbra is foglalkoznak a telepátia jelenségével. Úgy gondolják, hogy agyunknak megvan arra a képessége, hogy impulzusokat bocsásson ki, amelyet más elmék érzékelnek. A kutatások még korántsem értek véget.
Rengetegszer találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy megérezzük egy közeli barát vagy családtag halálát, esetleges tragédiáját. A teóriák szerint egész egyszerűen rá vagyunk állva annak a személynek a természetes frekvenciájára. Állítólag a testben megtörtént változásokat képesek vagyunk mások felé vetíteni, főleg az erős pánik érzését. Ezt, mint üzenetet vetítjük ki saját magunkból, anélkül, hogy ennek tudatában lennénk.

Az édesanyáknak folyamatosan tulajdonítanak telepatikus képességeket. Az anyák sokszor képesek megérezni, hogyha a gyermek fájdalmat él át, esetleg veszélyben van. Ezt akár a világ másik feléről is. Az anyák sok esetben kommunikálnak a meg nem született magzattal is. A másik híres telepatikus kapcsolatot az ikreknek tulajdonítjuk, aki már magzati korban is építgették ezt a képességet.
Az álmok szintén nagyon érdekesek a telepátia szempontjából. Az emberek sokszor ezeken keresztül is képesek kapcsolatot teremteni egymással. Sok kísérlet bizonyította, hogy tudunk képeket befogadni álmunkban is.

forrás: ParanormalHaze

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.