Egy gép, amely az izzadtságot vízzé változtatja

A svédek kidolgoztak egy gépezetet, amely az emberi izzadtságot képes iható vízzé változtatni.

Sok afrikai és ázsiai országban okoz gondot az ivóvíz hiánya, ám a svédek előálltak egy gépezettel, amely az izzadtságot képes iható vízzé változtatni. A technológiát a NASA inspirálta.
A fejlesztők vezetője Andreas Hammer volt, aki az izzadtságot az emberek ruhájából vonta ki. A koszos ruhákat egy szárítóba dobják, amely minden egyes csepp vizet kinyer belőlük. Később különleges filterek segítségével tisztítja meg a baktériumoktól és a sótól az emberi izzadtságot. Az eredmény pedig tökéletesen tiszta és iható víz lesz.

Ettől függetlenül kicsit bizarrnak hangzik más emberek megtisztított izzadtságát meginni, azonban pár vállalkozó kedvű ember szerint teljesen tiszta víz íze van a terméknek.
Valószínűleg a “Sweat Machine” nem fogja megoldani az emberiség vízzel kapcsolatos problémáit, de felhívja az emberek figyelmét arra, hogy vannak alternatív megoldási javaslatok. Azonban tervezik, hogy az izzadós gépezetet sportversenyek közelében állítják fel, mint például foci bajnokságokon, ahol bizonyosan sok tiszta vizet lehet majd a sportolókból nyerni.
Más ötletek is vannak a víz kinyerésére, így Peruban egy hatalmas plakát képes kivonni a levegőből a párát, amelyet aztán iható vízzé alakít. Talán ez egy kicsit kevésbé gusztustalan, mint az izzadtság.

forrás: OddityCentral.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: