Egy férfi, akinek a fejlövés gyógyította meg a kényszereit

1988-ban több orvosi lap is beszámolt egy 19 éves fiú különleges esetéről, aki meggyógyította kényszeresség egy fejlövéssel, amelyet eredetileg öngyilkosságnak tervezett. 

A férfi George-ként utaltak, aki annyira szenvedett kényszeres szorongásos problémáitól, hogy inkább az öngyilkosságot akarta választani. Mivel egyáltalán nem lelte a kiutat, ezért egy revolverhez fordult segítségért.
A golyó George frontális lebenyének bal oldalára hatolt be. Elképesztő szerencséje volt, hiszen kiderült, hogy ez a terület volt a felelős a kényszerességéért és rengeteg kellemetlen tünetért. Régebben többször is próbálkoztak agyműtéttel a súlyos kényszeresség gyógyítására. Manapság körülbelül 10-30 ilyen műtétet végeznek az Egyesült Államokban, hiszen a beavatkozások nem mindig hoznak eredményt. Azonban George esetében a fejlövés megoldotta  problémát. Természetesen a golyó utolsó maradványait sebészeknek kellett eltávolítaniuk.
George egyébként kényszeresen mosta a kezét, néha több száz alkalommal naponta, emellett rengetegszer le is zuhanyozott.

A fiatal férfinek hatalmas szerencséje volt, hiszen a golyó nem roncsolt más agyi területeket. Erre azonban nagyon kicsi esély van. Manapság George csak ritkán tapasztal kényszeres tüneteket és még ma is boldogan éli életét.

forrás: KnowlegdeNuts

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.