Dorothy Jane Scott eltűnése

Dorothy Jane Scott 32 éves egyedülálló édesanya volt, aki Kaliforniában dolgozott titkárnőként közel Disneylandhez. Csendes, vallásos nő volt, aki sohasem randizott és szinte sohasem ment el sehova szórakozni. Keményen dolgozott, kedves volt és figyelt embertársaira.

1980-ban több hónapig egy férfi zaklatta Dorothyt. Felhívta a munkahelyén, a hangja ismerős volt a nőnek, de sohasem tudta pontosan elhelyezni. Néha a hívó kedves volt, máskor azonban mérges és türelmetlen. A hívó azt mondta a nőnek, hogy folyamatosan követi és el is mondta neki, hogy merre is jár Dorothy. A nő természetesen megijedt, ezért beiratkozott önvédelmi órákra, és fegyvert is akart venni.

DJScott1-555x750
1980 májusában Dorothy leadta kisfiát szüleinek és azonnal munkába indult egy találkozóra. A találkozó alatt munkatársa, Conrad Bostron betegnek tűnt, piros kiütések jelentek meg a karján. Éppen emiatt Dorothy azonnal elvitte a férfit a kórházba egy másik munkatársa, Pam Head segítségével. A hármas több órát töltött a kórházban, miután kiderült, hogy Conradnak pókcsípései voltak. Pam később ottmaradt Conraddal, hogy papírokat töltsenek ki. Dorothy kiment, hogy átparkoljon a kocsival. Innentől kezdve soha többé nem látták újra.

Pam és Conrad hamarosan aggódni kezdtek. Később meglátták Dorothy kocsiját a parkolóban, amely gyorsan elhúzott mellettük. A fényszórók le voltak kapcsolva, az autó pedig eltűnt az éjszakai sötétben. Azt gondolták, hogy lehet valami Dorothy fiával történt és vártak a nőre két órát, hogy visszajöjjön értük. Fel is hívták a szüleit, akik délután óta nem látták őt. Aztán felhívták a rendőrséget is, akik megtalálták a nő kocsiját, amely lángokban állt. Dorothy nem volt odabenn.

Anaheim California Travel Road Map Macro

Aztán a dolgok furcsa fordulatot vettek. Dorothy édesanyját telefonon hívták. Ezt kérdezték: “Rokona Dorothy Scottnak?” Vera igennel válaszolt, mire a férfi azt mondta: “Nálam van a fegyvere”, és lerakta a telefont. A rendőrség megkérte a családot, hogy ne beszéljenek a nyilvánosság előtt az ügyről, de az apa hetekkel később egyre nyugtalanabb lett és elmesélte a helyi újságnak a történetet. Pat Riley hamarosan telefonhívást kapott: “Megöltem őt. Én öltem meg Dororthy Scottot. A szerelmem volt, és megcsalt egy másik férfival. Tagadta az egészet, ezért megöltem.” A hívó elmondta, hogy Dorothyt mit viselt aznap a kórházban, ezzel bizonyította, hogy igazat mond. A munkatárs, Pam azonban megcáfolta az egészet.

Shot of an empty passage way with medical equipment alongside the walls at a hospitalhttp://195.154.178.81/DATA/i_collage/pu/shoots/806399.jpg

Dorothy szüleit minden szerdán hívták telefonon négy éven át. A hívó mindig megkérdezte, hogy Dorothy otthon van-e, majd azt állította, hogy megölte a lányt, vagy azt mondta, hogy még mindig nála van. Mindig napközben hívta őket, amikor Vera egyedül volt otthon. Természetesen a rendőrség megpróbálta lekövetni a hívást, de a férfi sohasem töltött eleget a vonalban. A hívások 1984-ben abbamaradtak. Ekkor a város északi részén egy munkás csontokat talált, amik állítólag egy kutyához tartoztak, de alatta emberi csontok is voltak. Vera megtalálta közöttük lánya gyűrűjét, ezért úgy gondolják, hogy a maradványok a lányhoz tartoztak. A családot később még kétszer hívták, megkérdezték, hogy Dorothy otthon van-e? Majd minden elcsendesedett.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.