Dorothea Puente, az idős nő, akinek borzongató titka volt

A legtöbben férfiakra gondolunk, hogyha meghalljuk a sorozatgyilkos szót. Olyanokra, akik sötét sikátorokban várják, hogy bevonszolhassák az embereket az erdőbe. Korántsem kedves idős nénikre, mint Dorothea Puente.

Dorothea Puente at her trial.

Dorothea Puente-nek felkavaró múltja volt. 1929-ben született és nagyon korán árva lett. Tizenhat évesen hozzáment egy katonához, aki azonnal vissza is ment a második világháborúban a frontra. A nőnek egyedül kellett ellátnia magát, és le is tartoztatták, mert egy bordélyházban élt, később pedig az utcákon csavargott. Innen már nem kellett sok, hogy belekezdjen az igazán kemény bűncselekményekbe.
Az első áldozatának neve Ruth Monroe volt, akivel együtt üzemeltettek üzletet. Monroe beteg volt, és Puente vette ápolásba. A nő hamarosan meghalt Tylenol és kodein túladagolásban. A hatóságok öngyilkosságként írták le az esetet, de később kiderült, hogy ez volt a hölgy első gyilkossága.

Ruth Monroe, Puente's first victim

Puentét csak nagyon soká fülelték le négy idős ember bedrogozásáért és kirablásáért. Ezért három évig volt börtönben. Innen barátkozott össze Everett Gillimouth-al, aki kiszabadulása után magához is vette. Pár hónappal később Puente felfogadott egy munkást, hogy készítsen neki egy nagy dobozt, és később elvitette a férfival, azt állítva, hogy tele van szeméttel. A dobozt kidobatta a folyóba, és egészen három éven át nem találták meg Gillimouth holttestét. Puente felvette a nyugdíját, és a rokonoknak is szívhez szóló leveleket küldött. Sacramentóban mindenki rendes hölgynek ismerte meg, aki segített azoknak, akik rászorultak.

1426 F Street in Sacramento
Családi vendégotthont is üzemeltetett, amely igencsak népszerű lett, a szociális munkások ide száműzték a legnehezebben kezelhető alkoholistákat és a mentálisan betegeket. Az emberek szerint Puente nagyon kedves volt. Jó reggeliket és ebédeket készített, etette a kóbor macskákat, mindenki szerint nagyszerűen végezte a munkáját.
Az első gondok 1988-ban jöttek elő, amikor a nő 59 éves volt. A rendőrség egy eltűnt személy után kutatott, Puente beengedte őket az otthonba, azonban az egyikük ásni kezdett a hátsó kertben, és csontokat talált.
Police came looking for Alvaro "Bert" Montoya, who called Puente 'Mama.'

Puentét sokkolta a dolog, és megkérdezte, hogy letartóztatják-e. Senki sem akarta megijeszteni a szegény hölgyet ezért megengedték, hogy ebédeljen. Puente lelépett, és a következő két napban a rendőrség hét holttestet ásott ki a hátsó kertben. Mindannyian az otthon lakói voltak.

A body being removed from Puente's house.

Puentét elkapták, amikor egy másik férfit próbált elcsábítani Los Angelesben. A tárgyalása négy éven át tartott, kiderült, hogy a meggyilkoltak után is felvette a segélyeket, ezért körülbelül ötezer dollárt keresett havonta azokból az emberekből, akik a hátsó kertben feküdtek. Életfogytiglanra ítélték, de 2011-ben meghalt, 82 éves korában.

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.