Doom 3

A Doom 3 neve nagyon sok játékos számára ismerősen csenghet, mert 3,5 millió példányban adták el, és a korábbi részei is hasonló sikereket értek el. A rajongók viszont nem fogadták kitörő örömmel, mert a korábban megszokott játékmenethez képest egy történet-orientált játékot kaptak. Mindenki döntse el, hogy melyik jön be neki jobban. Nekem a harmadik része jobban tetszett, sokkal többet játszottam vele.

2004. augusztus 3-án jelent meg PC-re, tehát nem mai darab, de még mindig érdemes leporolni a lemezt, és elindítani. Ahogy már korábban említettem, itt nem a megszokott játékmenet fogadta a játékost, hogy minél több ellenfelet kapjunk puskavégre, hanem a történetet kell követni, és gyakran kerültünk interakcióba fontos alakokkal. Tíz különböző fegyverrel szállhatunk szembe az ellenfelekkel, akiket két nagyobb csoportba lehet osztani: zombik, és démonok. A pályák során választanimagesia kell a játékosnak, hogy elemlámpával halad, hogy lásson valamit, vagy inkább lőfegyverrel. A kettőt nem tudja egyszerre használni.

A játék a Marson játszódik, ahol egy kutatólaboratóriumban kaput nyitottak a Pokolba, amit a főhősünknek kell bezárnia, és megmentenie a Földet, mielőtt azt is megtámadják a démonok. Mindenki nézze meg ezt a kedvcsináló videót, és aki még eddig nem ismerte korábban, ne halogassa tovább. Nem fogja megbánni.

A játékból készült filmváltozat is, de jobban jár a rajongó, ha azt nagy ívben elkerüli.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=g4XYT4ZkzOk]

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.