Disneyland sötét oldala

Ha unjátok már a sorozatgyilkosok házait, a temetőket, az elhagyatott épületeket, akkor most haladjunk a világ legboldogabb helyei felé. Disneyland. Minden gyerek álma, hogy egyszer eljusson a csodás mesefigurák lakóhelyére. Azonban Disney körül rengeteg félelmetes történet kering!

Walt Disney
Állítólag Disney házában folyamatosan felkapcsolódnak a lámpák. Egyszer egy ott dolgozó furcsa suttogást hallott egy mély férfihangon “még mindig itt vagyok”. Épp ezért a stábtagok úgy döntöttek, hogy a házban sohasem kapcsolják le a villanyt.

Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban Legends
Dolly Young
A nyolcvanas években egy nő éppen a Dolly Young elnevezésű hullámvasutat próbálta ki, amikor is kiesett a hullámvasútból. Sohasem tudjuk meg, hogy direkt nem csatolta be a biztonsági övét vagy véletlenül hagyta úgy. Azonban a mai napig rengeteg kísértettörténetet kering a parkban. Néha furcsa hangokat hallanak az éjszakai ellenőrzések alatt.
Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban Legends
A síró fiú a kísértetházban
Ez tényleg nem lehet igazán nagy meglepetés. A kísértetjárta ház megtalálható Kaliforniában és Floridában is a borzongani vágyók kedvéért. A legmeglepőbb, hogy rengetegen használják arra a házakat, hogy elszórják szeretteik hamvait. Lehetséges, hogy ezért is hallani néha a távolból hátborzongató sírást a házakban?
Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban Legends
A fehér ruhás nő
Szinte teljesen mindegy, hogy merre is megyünk a világban, mindig találkozhatunk egy fehér ruhás nővel. Nincs ez másképp Disneylanddel sem. A nőt leginkább a főutcán szokták látni, aki segít az elveszett gyerekeknek visszatalálni a szüleikhez. 
Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban LegendsA szellemfolyó
Az 1980-as években történt borzongás sokkal félelmetesebb a fehér ruhás nőnél. A történet szerint két fiú zárás után is bennmaradt, és úgy döntöttek, hogy megmártóznak a tavacskában, amely a Tom Sawyer sziget közelében található. Mind a ketten megfulladtak, azóta mindig furcsa hangokat hallanak a vízből éjjelente.
Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban Legends
A vasút szelleme
Sajnos rengeteg tragédiát írtak már le a vasúttal kapcsolatban. Az egyik ilyen baleset sajnos egy középiskolás fiú hibája, aki úgy akart beszökni a parkba, hogy végigfut a síneken. Hiába szúrták ki a dolgozók a vonat mégis elütötte őt. A látogatók néha látják a szellemét, ahogy fut előre a síneken. 
Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban Legends
Az űrhegy
Ennek a szellemnek a Mr. Egyirányú nevet adták, mivel állítólag egyedülálló emberekkel utazik, majd eltűnik az út végén. A neve természetesen egy végzetes utazásból ered, amely a hetvenes vagy nyolcvanas években történt. 

 

Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban Legends
A kísértetjárta ház szívrohamja
Nagyon régi pletyka, hogy Disney elrejti a valóságos halálesetek számát a parkon belül, nehogy rontsák a hírét. Az egyik pletyka szerint egy férfi szívrohamban halt meg annyira megijedt a kísértetjárta kastélyban, így örökre ott maradt, hogy ő is ijesztgessen. 
Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban Legends
Emberi maradványok a kísértetjárta házban
Ezt a témát már érintettük, hiszen tényleg rengeteg ember hagy a kísértetjárta házban hamvakat és emberi maradványokat. Az ott dolgozók hiába tiltják és hiába takarítanak, ettől függetlenül még nem csoda, hogy szellemek kószálnak odabenn. 
Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban Legends
A kalózok koponyája
A Karib tenger kalózai kaland végén egy koponyát találhatunk a falra szögelve. Mint kiderül, ez igazi emberi maradvány, bár a valódi kiléte sohasem került nyilvánosságra.
Dark Side of Disneyland: 10 Ghost Stories and Urban Legendsforrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.