A dinnyefejű emberek félelmetes legendája

A legfélelmetesebb városi legendák az Egyesült Államokban szellemekhez és Nagylábhoz tartoznak, de természetesen nem sokkal vannak lemaradva a földönkívüliek sem. Azonban Michigan, Ohio és Connecticut államban a helyiek mástól is rettegnek. Ezen államok kertvárosi részein a helyiek dinnyefejű humanoidoktól rettegnek. Minden államban egy kicsit máshogy hangzik a városi legenda, azonban bárki, aki találkozott már ezekkel a furcsa lényekkel, hasonló leírást adott. Ezek a különleges lények a hetvenes években jelentek meg, hatalmas fejjel rendelkeznek, amely teljesen kopasz, emellett eltorzult karjuk és lábuk van, fogaik élesek és világító vörös szemmel rendelkeznek. A legfélelmetesebb azonban az, hogy ezek a dinnyefejű lények valaha emberek voltak.

Michigan államban először Holland városában észlelték ezeket a lényeket. Néhányan úgy gondolták, hogy ezek a dinnyefejű lényeg egy régi elmegyógyintézetből származnak, olyan gyerekek, akik vízfejűségben szenvednek.

Sokan azt pletykálták, hogy a gyerekeket testileg és lelkileg is bántalmazták az elmegyógyintézetben, ezért elszöktek a helyi erdőbe. Ez a legenda aztán generációról generációra vándorolt, azonban történészek megerősítették, hogy a Felt kúria mellett sohasem volt elmegyógyintézet. Egy másik történet szerint a Felt kúria gyermekei szöktek el a helyi barlangokba.
Ohio dinnyefejű alakjai leginkább Kirtland kertvárosában tengődnek. A michiganihez igen hasonló legenda terjed errefelé is. Itt egy veszélyes orvosról pletykálnak, akik gyerekekkel kísérletezett egy árvaházba. Sokan Dr. Crowként ismerik. A tudományos kísérletek miatt nőhetett meg a gyerekek feje és a hajuk is kihullott. Később a gyerekek meggyilkolták a szadista orvost és kannibálok lettek a helyi erdőben. 

Connecticutban is számos legenda van a dinnyefejűekről. A legnépszerűbb teória szerint ilyen gyerekek túléltek egy halálos tűzesetet egy elmegyógyintézetben a hatvanas években, majd a közeli erdőben telepedtek meg. A hatalmas fej végül a kannibalizmus számlájára írható.
Természetesen a mai napig nem tudjuk, hogy valaha léteztek-e egyáltalán, de az bizonyos, hogy a gyerekeket jól lehet velük riogatni.

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.