Csodálatos gótikus horroralkotások

Már nagyon sok horror regényben találkozhattunk ezekkel a csodálatos munkákkal. Satty alkotásai egyszerre félelmetesek és csodálatosak. Ráadásul a hatvanas években nagyon is fontos volt a munkája. Új világokat kreált, új kapukat nyitott meg a mágikus realizmus felé.

904dd21d1e14ee45d4ea24785b1a2174
Sätty Wilfried Podriechben született Németországban 1939-ben. Gyerekként végigélte a szövetségesek bombázását, a romok között nőtt fel, amelyet a második világháború hagyott maga után. Felnőttként gépészként dolgozott Kanadában, majd San Franciscóba költözött 1961-ben. Gyerekkora óta művész volt, a hippi mozgalomban is inspirálta.

satty123_large

Satty több száz fekete-fehér litográfiát készített, amelyben megosztja velünk szürrealista látomásait. A hetvenes évek során magazinoknak kezdett dolgozni. Illusztrálta Edgar Allen Poe-t és számos horrormagazint.

1377094338

dracula

Satty rengeteg okkult dolgot gyűjtött össze életében, amelyek között volt olyan, amely az 1630-as évekre datálható vissza. Így műveiben megjelenik az alkímia, a mágia és a gyógyítás.

nature-boyfinal1

A halála előtt 1982-ben már két könyvet is publikáltak a műveivel.

satty11

forrás: BlumHouse

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: