Csak történetek…félelmetes történetek

1. Ourang Medan
1948 februárjában néhány hajó Indonézia közelében segélyhívásokat kapott egy holland teherhajótól, az SS Ourang Medántól. Tört angolsággal egy férfi azt mondta, hogy az egész legénység és a kapitány is holtan fekszik a hajó fedélzetén. Egy kivehetetlen morze-jelzés követte ezt, majd egy rövid kiegészítés: “én is meghalok”. Amikor a keresőcsapatok felszálltak a hajóra, mindenkit holtan találtak. Szemük nyitva volt, karjukat széttárták és félelmetes arckifejezéssel néztek felfelé a napra. A testek érintetlenek voltak. Később a hajó lángolni kezdett, megsemmisítve minden félelmetes bizonyítékot.

art-fantasy-wallpaper-scenery-digital-javor-141770

2. A leghalálosabb telefonszám
2000-ben Bulgáriában ütötte fel a fejét az az eset, mely szerint bárki, aki felhívja a 0888-888-888 mobilszámot meg fog halni. Állítólag három életet biztosan követelt a szám. Egyikük hirtelen rákos lett, amíg a másik kettővel golyó végzett. A telefonszám 2007 óta nem elérhető.

3. A maszkos férfi
A könyv és a film a Vasálarcos egy igazi ember életéről készült. 1669-ben XIV. Lajos egy olyan embert küldött Pignerol erődjébe, akit még sohasem vádoltak meg semmilyen bűncselekménnyel. A férfinek bálnacsontból készített maszkot kellett viselnie, senki sem ismerhette fel őt. A férfi 1703-ban halt meg, de senki sem tudta meg, hogy mi is lett a sorsa.

4. Abraham Lincoln álma
Halála előtt Lincoln több embernek és feleségének is beszámolt különleges álmáról. Lincoln egy síró katonáról álmodott, aki egy koporsó mellett állt és többen is sírtak körülötte. “Ki halt meg a fehér házból?” -kérdezte Lincoln, mire a katona válaszolt: “Az elnök.”

5. Ördögi ikertestvér
Edward Mordrake helyes és tehetséges fiatal férfi volt, de egy másik ember arca testesült meg feje hátoldalán: egy lány arca, aki nem tudott sem beszélni, sem enni, de más arckifejezéseket vágott, mint Edward, nevetni és sírni is képes volt. A férfi többször könyörgött, hogy távolítsák el az arcot, de az orvosok nem vágtak bele. A férfi 23 évesen követett el öngyilkosságot.

Resident_Evil_4_Biohazard_4_Background_RE4_Village

6. Az eltűnt testvér
1885 szeptemberében egy férfi levelet kapott elhunyt fiútestvérétől, aki 13 éves volt. A levélben leírta, hogy mentálisan beteg és még mindig él. A kézírás úgy tűnt egyezik az eltűnt testvérével, akinek felnyitották a koporsóját és üresen találták. A levélben a testvér ígérte, hogy meglátogatja idősebb bátyját, de több üzenet nem érkezett tőle.

7. A mongol koporsó átka
1941 júniusában egy orosz régész kinyitotta egy mongol kán koporsóját, Timuért, és elvitte koponyáját. Annak ellenére tette, hogy többen figyelmeztették, hogy ez egy nagy háború kezdetét fogja előrejelezni. Másnap a Barbarossa hadművelet és megkezdődött a második világháború Oroszországban is.

8. Vérfoltok az iskolában
A Riverwood általános iskola diákjai úgy tértek vissza a nyári szünetről, hogy másfél liter vért találtak az iskola játszóterén. Egy felnőttnél ez harminc százalékát jelenti a teljes vérmennyiségnek. A vizsgálatok kimutatták, hogy felnőtt férfihez tartozik, de a DNS nem egyezett senkivel az adatbázisban. Soha, semmilyen magyarázatot nem találtak a vérre.

780756-creepy-wallpaper

9. Az előhívatlan film
1997-ben Rita Swift egy előhívatlan filmet talált, amikor vendégszobája polcán kutatott. Egy papíron ez állt: a hátsó kertben készített képek 1969-ből. Az első tizenhat kép igencsak általános volt, de a tizenhetediktől a tizenkilencedikig mintha egy teljesen más korban készült volna, az utolsó képek pedig teljesen olyanok voltak, mintha lyukkamerával készültek volna. Az utolsó képen emberek ültek a tűz körül, mintha egy nagyon régi korból származnának.

10. A megszállt végtagok
A gyerekkora óta George Boyer egy lábú akart lenni. A terapeuták meggyőzték arról, hogy vágya irracionális, de 68 éves korára ez elképesztő méreteket öltött. Megtervezte az amputációt: kiült a hátsó kertbe, és meglőtte a lábát. Természetesen a lövés csak egy részét roncsolta meg a lábának. A férfinak a pontos tervezés ellenére is ki kellett hívnia a mentőket, hiszen sok vért vesztett. A kórházban meggyőzte az orvosokat, hogy távolítsák el a lábát, így boldog véggel zárult a történet.

fdf066bac804b7eb3bbc5edfa716422f

forrás: 9GAG

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.