Cold Harbor kísértetjárta csatatere

Cold Harbor véres csatájára Richmondban, Virginia államban került sor 1864-ben. A polgárháború egyik utolsó nagy csatája volt, amelyben Grant csapatát teljes mértékben lemészárolták Lee generális emberei. Összesen tíz-tizenkétezer ember veszítette életét 12 nap leforgása alatt, amelyből 7 ezer tíz perc alatt esett el. Ráadásul a helyszínen pár évvel ezelőtt egy másik véres csata is lezajlott. Csodálkozunk, hogy azt állítják róla, hogy kísértetjárta?

Traces of Death: The Haunted Battleground of Cold Harbor
150 évvel később sokan látnak errefelé füstöt és más jelenéseket. Az erre látogatók láttak már katonákat is láttak vándorolni a dombokon. A felvillanó fényeknek nincs forrásuk és néha még lópaták dobogását is visszhangozza a 1560-os út, amely a csatatér mellett fut. Az itt lakók szerint hajnali egykor a legaktívabbak a jelenések. A legközelebb a csatatérhez a Garthright ház áll, amelyet tulajdonosáról, Miles Garthrightról neveztek el. A csata miatt a házat kórházzá alakították, és Mrs. Garthrightot a pincébe száműzték, amíg az orvosok borzalmas műtéteket hajtottak végre odafenn. Félelemmel telve nézte, ahogy a vércseppek lassan szivárognak át a repedések között, egyenesen a pincéjébe.
Traces of Death: The Haunted Battleground of Cold Harbor
Közel 100 katona halt meg a házban, akit végül az előkertbe temettek. Sokan úgy gondolják, hogy ezek közül sokan a mai napig kísértik a házat, és sokan látnak egy kislányt is. A történet szerint a lányka kiesett az emeleti ablakból és meghalt a birtokon. A lányt legtöbbször a felső emelet szobában állva látják.
A házzal szemben található a Cold Harbor temető, ahol 2000 polgárháborús katonát temettek el, közül 1300-at jelöletlen sírba tették.
Traces of Death: The Haunted Battleground of Cold Harbor
A Cold Harbor Battlefield Park igazi látványosság a polgárháború megszállottjainak, akik itt követhetik a katonák lábnyomait, érdekes előadásokat hallgathatnak, és még szellemeket is láthatnak, ha szerencséjük van. 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.