Christopher Case és a boszorkány

Egy férfira holtan találtak a saját kádjában teljesen felöltözve. Idegenkezűségre utaló nyomok nincsenek, a boncolás szerint a halál oka szívroham. Harmincöt éves volt, nem ritka eset. A saját és családja kórtörténetében nem volt szívbetegségre utaló nyom – előfordul ilyesmi. Ami rejtélyessé teszi a halálesetet az a tíz gyertyacsonk, a számtalan feszület és sóval felrajzolt okkult szimbólum, amit a lakásban találtak. És persze a tény, hogy egy héttel az eset előtt már tudta, hogy meg fog halni.

A holttest mellett kézzel írt leveleket találtak, amikből kibontakozott a történet.  A férfi a Muzak vállalatnak dolgozott, ő írta a liftekben folyamatosan szóló zenét. Rajongott az ősi Egyiptom zenei világáért. Egy hónappal a halála előtt San Franciscóba kellett mennie üzleti ügyben. Itt találkozott egy fiatal lánnyal, aki az egyiptomi zene szakértőjeként és boszorkányként mutatkozott be. A férfi nem hitt a boszorkányságban. Megismerkedtek, de a nő romantikus közeledését a férfi elutasította.

Miután hazatért otthonába a barátai állítása szerint valami nagyon félrebillent az addig racionális férfi életében. Az egyik barátja azt vallotta a rendőrségnek, hogy Christopher üzenetet hagyott neki egy héttel a halála előtt, amiben arra panaszkodott, hogy a nő biztosan megátkozta. Attól tartott, hogy a boszorkány éjjelente meglátogatja. Egy reggel úgy ébredt, hogy az ujjvégein vágásnyomokat talált.

Okkult témájú könyveket vett, és a bennük olvasott rontás elleni rituálékat próbálta megvalósítani, hogy megvédhesse magát.  De semmit nem ért vele, mert továbbra is zúzódásokkal a testén ébredt reggelente és árnyakat látott mozogni a lakásában.

A barátai szerint hotelbe akart menekülni és felbérelni valakit, aki majd képes lesz felvenni a harcot a boszorkány mágiájával.

De erre már nem kerülhetett sor, 1991 áprilisában a fürdőkádjában találták meg a testét. Szívroham végzett vele. Genetikailag nem volt hajlamos az érrendszeri problémákra. Teljesen egészséges volt, soha nem ivott, dohányzott vagy drogozott. Az egy hónap alatt bekövetkezett vélt vagy valós történések viszont kikezdték az idegeit, így a feltételezések szerint halálra rémülhetett.

 

community.seattletimes.nwsource.com

ScapeGoat

-

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: