Boszorkányüldözések Afrikában

Eddigi cikkeinkben főként a múltban kerestük a boszorkányságot. Azonban az Afrikai földrészen a mai napig találkozhatunk furcsa eseményekkel.

Afrikai misztikus világa számos meglepetést rejtegethet számunkra, hiszen az emberek teljesen más gondolkodásmódot és életformát képviselnek arrafelé. Sok helyre még nem gyűrűzött be a mi kultúránk.
Afrikában 1999-ben is számoltak be boszorkányüldözésekről Kongó és Tanzánia környékén, majd 2001-ben Ghánában is történek hasonló események, később pedig Nigériában is. De mi is történik Afrikában? Tömegesen vándorolnak arrafelé a boszorkányok?

Afrikában az emberek hajlamosak mindent a boszorkányok művének betudni. A boszorkányok mellett számos hamis próféta jelenik meg, akik a világ végét emlegetik, és gyerekeket vádolnak meg azzal, hogy megszállta őket az ördög. Dél-Afrika bizonyos részen több száz embert gyilkoltak meg boszorkányság vádjával 1990 óta.

A gyermekeket sok esetben mérgező növényekkel etetik meg. Néhány esetben a családtagok ölik meg azokat a gyermekeket, akiket boszorkánynak tituláltak. A próféták néha csecsemőket is megvádolnak azzal, hogy megszállta őket az ördög.

A gyermekek máglyán való elégetése szintén népszerű módszer, de az élve eltemetés is szóba jöhet. Sokakat csak megvernek, majd száműznek a közösségből, amely felér a halálos ítélettel.
Afrikában az emberek nagyon sokféle módszerrel próbálják elűzni a balszerencsét. Sajnos még manapság is számos gyermek szenved el sérüléseket ezen atrocitások miatt.

forrás: ParaNormalHaze

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.