Boszorkányablakok: Vermont borzongató építészeti remekei

Vermont építészete különleges, mivel az ország be van rendezkedve a fájdalmas hosszú és hideg telekre, ez lenyomatát képzi a használt elemeken is.  Vermont északi részén néhány nagyon érdekes elemmel is találkozhatunk, amelyekről bizonyos sokat beszélnek, amikor közeledik a Halloween. Most bemutatjuk a boszorkányablakot, amely mögött legendák és az időjárás változékonysága is meghúzódik. 

A boszorkányablakok mellett nehéz elmenni szó nélkül, mivel 45 fokot szöget zárnak be a második emeleti tetővel, nem úgy mint a megszokott ablakok. Ezek az ablakok bizony arra szolgáltak, hogy megvédjék az otthonokat a betolakodó boszorkánytól. Ki ne akarna nyugodtan szellőztetni úgy, hogy még véletlenül se szálljon be egy boszorkány az ablakon?

Witch window, vermont

Még sohasem fordult elő, hogy egy így elhelyezett ablakon keresztül érkezzen meg egy boszorkány. Errefelé nagyon vallásosak voltak az emberek, amely az építészere is rányomta a bélyegét. Az emberek ténylegesen aggódtak amiatt, hogy boszorkányok fognak belépni a házukba. Ráadásul Vermont államban vannak koporsó-ablakok is, de ennek a történelme bizony zavaros kissé, de egyértelmű, hogy az alakja egy koporsóhoz hasonlít. Sokak szerint ez azért volt, hogy könnyebben ki lehessen vinni a koporsókat a házból. Az már jó kérdés, hogy miért is kerülne sűrűn ilyesmi a házad második emeletére?

Witch window, vermont

Mások szerint ezek az ablakok a jól szellőztethetőség érdekében épültek, mivel így könnyedén átjárhatta a levegő a második emeleti részeket is. Ráadásul télen segítettek abban, hogy kevesebb meleg levegő szökjön ki a lakásokból.

 

Witch window, vermontDormer

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.