Borzongató kísértettörténet: a síró szellem

A régi elmegyógyintézetek képei igencsak riasztóak lehetnek a modern szemnek. Csak olyan embereknek köszönhetjük, hogy jobbá váltak a körülmények, mint Dr. George A. Zeller, így nem csoda, hogy intézetében még a szellemek is kedvesek. 

Peoria State Hospital, circa 1905

A Peoria State Hospital Illinois államban található, amely első ránézésre sötét és borzalmas helynek tűnt. 1895-ben építették, de szerencsére két évvel később Dr. Zeller is belépett a képbe. 1902-ben renoválták, és kényelmes helyeket készítettek a páciensek elszállásolására. Nem voltak rácsok az ajtókon és az ablakokon és a betegek sem voltak lekötözve, ami akkoriban igencsak furcsa volt.

Dr. George A. Zeller

Dr. Zeller irányítása alatt rendesen bántak a betegekkel. Azonban volt egy beteg, akit Dr. Zeller csak “Öreg Könyvként” emlegetett írásaiban. A férfit “hivatalosan” A. Bookbindernek nevezték, mivel csak a könyvkötéshez értett, a férfi egy trauma után néma lett. Még a sírján is azt olvashatjuk, hogy Könyvkötő.

The Gravemarker of Manuel Bookbinder, also known as Old Book.

Öreg Könyvet nagyon szerették a kórházban. A férfinek sírokat kellett ásnia, emellett még a temetőre is figyelnie kellett. Akkoriban nagyon sok beteg embert a kórház temetőjében földeltek el, mivel a rokonok teljesen elfordultak tőlük.
A temetések alatt Öreg Könyv mindig egy fának dőlve sírt az elhunytakért. Olyanokat siratott, akiket sosem ismert, de az empátiája megindító volt. 1910-ben Öreg Könyv meghalt, a temetésén közel négyszáz ember vett részt. De a története itt nem ért véget. Öreg Könyv koporsóját nem sikerült problémamentesen sírba tenni, üres tojáshéjként hullott a földbe. Sok nővér elrohant félelmében, amikor meghallották Öreg Könyv sírását a közeli fa mellől. Sokan ledermedve álltak. Öreg Könyv koporsója mindenki szeme láttára kinyílt, és egyszeriben elhalt a sírás.

figure

forrás: ScaredYet

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.