Borzongató filmek októberre

Mára szintén egy különleges bejegyzéssel jelentkezünk a Halloween hónapunk kapcsán. Szeretnénk veletek megosztani pár igazán borzongató filmet szeles, októberi éjszakákra. Különlegessége ezeknek a moziknak, hogy valójában megtörtént események inspirálták őket. 
Redőnyöket le, csak a gyertyák égjenek, aztán nem megijedni, hogyha hosszúra nyúlnak az árnyak a szoba falán 😉

1. A rettegés háza (The Amityville Horror, 2005, 1979)
1974-ben az Ocean Avenue 112-es száma alatt Ronald Defeo kiirtotta családját. A férfi azt állította, hogy hangok sarkallták a bűncselekmény elkövetésére. Később a Lutz házaspár költözik be a házba gyermekeikkel, de hamarosan szörnyű események indulnak be. Az Amityville Horror hátteréről itt olvashatsz.

2. Kísértetjárás Connecticutban (The Haunting in Connecticut, 2009)
A film a Campbell család történetét meséli el, akik a kórház közelébe költöznek egy régi halottasházba. Hamarosan kiderül, hogy ördögi erők munkálkodnak a házban, amelyek most a Campbellékre vadásznak. A filmet Carmen Snedecker családja inspirálta, akik a nyolcvanas években költöztek Connecticutba, hogy közel legyenek beteg fiukhoz. A rákos kisfiú azt állította, hogy a házat kísértetek járják, a szülők azonban azt hitték, hogy skizofréniában szenved. Később elhagyták a házat, a fiú pedig meghalt.

3. Ördögűzés Emily Rose üdvéért (The Exorcism of Emily Rose, 2005)
A film egy papról szól, aki egy perben vesz részt, amely Emily Rose halála körül forog. A pap ördögűzést hajtott végre a lányon. A történetet egy 16 éves német lány élete inspirálta, akit Annelise Michelnek hívnak. A lány démoni megszálláshoz hasonló tüneteket mutatott magán, mint önbántalmazás, éhezés és bénulás. Hét évvel később két pap próbálta kiűzni a benne lakozó démont. 1976-ban a lány meghalt, a szülők pedig próbálták megkeresni a felelőst.

4. Hívatlanok (The Strangers, 2008)
A film egy fiatal pár történetét meséli el, akiket egy nyaralóban három maszkos ismeretlen kezd el zaklatni, majd kínozni. A rendező, Bryan Bertino a filmet a Manson gyilkosságok alapján alkotta meg. A férfi gyermekkorában átélt a filmhez hasonló rablásokat, ahol a kopogatók olyanokat kértek az ajtók elé, akik nem laktak abban a házban. A filmet ugyan pontosan nem megtörtént események alakították, de Bertino igaz elemeket kapcsolt össze a filmben.

5. Psycho (1960)
Alfred Hitchcock határokat feszengetett klasszikus filmjével 1960-ban. Ráadásul a film alapja egy igaz történet, egy férfiről, aki halott édesanyja ruháit öltötte magára. Ed Gein élete inspirálta a filmet, egyben segített megépíteni Norman Bates ördögi karakterét.

+1. Démonok között (The Conjuring, 2013)
A legújabb igaz történet által inspirált horror a Démonok között, amely Ed és Lorraine Warren démoni nyomozásáról szól. Már a korábbiakban sokat írtunk róla és mindenkinek szeretettel ajánljuk ezt a filmet is. Itt elolvashatod a cikket.

forrás: MensXP, YouTube

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.