Borotvakéses gyilkosságok

Mostani  cikkemben, senkit sem szeretnék bátorítani arra, hogy ezzel az eszközzel kövessen el bármilyen tettet  a fürdőszobai borotválkozáson kívül. Röviden bemutatom, hogyan változott a használata az évek során napjainkig.

A borotvakés a biztonsági borotva elterjedéséig minden háztartásban jelen volt. Azt lehet tapasztalni, hogy napjainkra újra divatba jött a használata, már egyre több helyen lehet kapni. Korábban nem csak borotválkozáskor vették elő, hanem bizony fegyverként is igénybe vették. Előnyére válik, hogy könnyedén beszerezhető, és kis helyen, akár zsebben is elfér. Az utcákon történő megjelenése főként a 20. századra datálható, bár szórványosan napjainkban is beszámolnak a hírek gyilkosságokról, ahol a borotvakés volt a fegyver. Az USA-imagesban főleg az afroamerikaiak eszköze volt, mert egy bizonyos időszakban semmilyen fegyver nem lehetett náluk. Ha a rendőrök kést, botot, vagy pisztolyt találtak a birtokukban, azért kemény büntetés járt, de abba nem köthettek bele, ha „csak” borotvát találtak a zsebükben.

Ausztráliában voltak olyan bandák, ahol külön ennek a fegyvernek a használatára specializálódtak. Többen körbe állták a kiszemelt egyént, és egy gyors vágással könnyű sebet ejtettek az  áldozaton, amitől megrémültek és elvették a pénzüket.

A borotvakést jól ismerhetjük a maffia filmekből is, nagy népszerűségnek örvend. A hagyományos kés használatától viszont nagymértékben eltér, mivel nem lehet vele szúrni, csak vágni. Nagyobb szakértelmet igényel.

A Sweeney Todd című filmben jó példát lehet találni, hogyan lehet gyilkosságra használni.

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.