Borley Rectory, Anglia kísértetjárta helye

Első paranormális cikkünk Anglia egyik legfélelmetesebb házáról érkezik. A Borley Rectory egy viktoriánus kastély volt, amely elnyerte Anglia legkísértetiesebb helyének címét. 

1862-ben épült a Borley család birtokának, amely Essexben volt fellelhető. A történet szerint felépülése óta kísértetek lakták. 1929-ben került a nyilvánosság középpontjába, amikor a paranormális nyomozó, Harry Price kutatott a házban.
A birtok egy templom közelében épült, így először egy plébános lakta a házat. Később ki is lett bővítve, hiszen Bull 14 gyermeke is beköltözött az épületbe.
Az első paranormális jelenség 1863-ban ütötte fel a fejét: sokan lépteket hallottak a házban. Azonban 1900. július 28-án a plébános négy gyermeke egy apáca alakját látta a kastélytól pár méterre, amely eltűnt, ahogy a közelébe értek. Nagyon sokan láttak furcsa alakokat a ház körül, például fantom lovasokat is.

1928-ban a plébános elhunyt, így új lakók érkeztek a házba. Guy Eric Smith és felesége érkezett a birtokra. Az asszony takarítás közben egy papírzacskóban találta meg egy fiatal nő koponyáját. Később csengőszót hallottak a házban, sokszor lámpák kapcsolódtak fel. Smith asszony egyik éjjel egy lovaskocsit is felfedezni vélt a kertben. Ez a család lépett kapcsolatba először a paranormális nyomozóval, aki furcsa jelenségeket látott a házban, azonban nem tudott segíteni a családnak, akik hamarosan elhagyták a birtokot.

Ezután jöttek-mentek a családok Borleyban. Lionel Foyster és családja 1935-ben érkezett, és újra segítséget kért a házzal kapcsolatban. A furcsa jelenségek száma csak nőtt. A csengőszó, az ablakok csapkodása, a kövek és üvegek repkedése, a falra írt üzenetek egyek voltak a sok közül. Lionel lányát egy ismeretlen bezárta a szobájába, majd a kulcs is eltűnt. Feleségét valami borzalmas lény támadta meg. Az ördögűzés sem akart segíteni a ház lakóin.
A kutatók arra jutottak, hogy Marianne Foyster okozza tudatosan vagy tudattalanul a jelenségeket. Később kiderült, hogy a nőnek viszonya volt egyik albérlőjükkel. Elmondta, hogy sok dolgot amiatt talált ki, hogy elfedje kapcsolatát.

1937-ben Harry Price egy évre bérelte ki a birtokot. Könyvet is írt tapasztalatairól. A férfi 48 segítőt vett fel magának, akik főleg diákok voltak, és rövid időre megfigyelték a házat. 1938 márciusában egy fiatal lány két lélekkel is felvette a kapcsolatot, az egyik egy apáca volt, akit Maria Lairre-nek hívtak. A szellem azt mondta  a lánynak, hogy meggyilkolták. A másik szellem megfenyegette a lányt, hogy 1938. március 27-én felgyújtja a birtokot, ezzel felfedi a meggyilkolt holttestét.
A házat valójában tűz pusztította el 1939-ben. Az új lakó borított fel egy olajlámpát, amely a nagyban megrongálta a kastélyt. 1943-ban Harry Price még visszatért és a pincében ténylegesen csontokat fedezett fel, amelyek valószínűleg egy fiatal nőhöz tartoztak. Ezen az oldalon több képet is elérhettek a házról.

forrás: WikiPedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.