Bloody Mary igaz története

Most Bloody Mary igaz történetét hoztuk el nektek. Ismeritek a mendemondát, hogyha éjjel háromszor kimondjátok a tükör előtt, hogy Bloody Mary, akkor megjelenik a hölgyemény? Iskolások riogatják ezzel egymást szerte a világon. Természetesen ebből már mindannyian kinőttünk (de ki mernéd mondani?), de tudtátok, hogy Bloody Mary történetét egy létező ember ihlette?

Mary Tudor I. Erzsébet testvére volt, ő volt VIII. Henrik másik gyermeke. A két lány nehéz időszakban nőtt fel Angliában, amikor a protestánsok és a keresztények egymásnak feszültek. 

Clipboard-2
Mary katolikus volt, éppen ezért rengeteg protestáns halálért volt felelős, akiket a nő máglyahalálra ítélt, ezért lett a beceneve Bloody Mary (véres Mary). Királynőként rengeteg nyomás nehezedett Maryre, éppen ezért gondja volt a teherbeeséssel is, ráadásul méhen kívül terhessége lett később. A trónt hamarosan megörökölte testvére, Erzsébet.
Rengeteg történet létezik Bloody Mary eredetével kapcsolatban,  de sokan úgy gondolják, hogy Tudor Mary áll legközelebb ehhez a magyarázathoz. 
Az pedig, hogy megjelenik-e a tükörben, hogyha megidézzük, teljesen más lapra tartozik.

Clipboard-3

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

10 thoughts on “Bloody Mary igaz története

 • 2015-12-21 at 11:48 AM
  Permalink

  Hu az igen en kiprobaltam mar csak az a gond hogy nem azt mondtam hogy blad mary hanem azt hogy caki:)

  Reply
  • 2016-10-07 at 1:21 PM
   Permalink

   Ez amugy tiszta kamu… Mary testvére nem lehetett magyar….Mary az egy angol név. Erzsébet meg magyar…

   Reply
   • 2016-10-10 at 9:40 AM
    Permalink

    Magyarországon szokás, hogy lefordítjuk a neveket. Természetesen Mary is lehetne Mária, Erzsébet pedig Elizabeth. Teljesen igaz, hogy érdemes lett volna következetesen használnom őket. Szóval Elizabethként értelmezendő Erzsébet.

    Reply
   • 2019-11-05 at 9:08 PM
    Permalink

    De csak magyarul hivják Erzsébetnek, amúgy igazi nevén Elisabeth, az viszont Angol.

    Reply
 • 2016-03-05 at 12:46 PM
  Permalink

  Az unokatesom Roli feltole

  Reply
 • 2016-03-16 at 5:56 PM
  Permalink

  Mi meg csinaltuk éjfélkor a battyammal és fel is vettük kamerára a videot ahogy vettük fel csak azt vettük észre hogy a kamera kirelült magátol a karunkbol és 1 tidez másodperc en bellül majdnem meg haltunk
  De szerencse volt nálunk kalapács 🙂

  Reply
 • 2017-08-16 at 10:10 PM
  Permalink

  A hitetlenkedönek … aki azt mondja ,hogy Mary nem lehetett mária ( agyar ) Annak ajánlanám ,hogy azt is olvasa el ,hogy az van oda írva ,hogy ” ő volt VIII. Henrik másik gyermeke.” …. na most akkor megkérdeném a kis hitetlenkedöt ,hogy VIII. Henrik milyen származásu volt ?
  Szó sem volt arrrol szó ,hogy Mary magyar lett volna …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.