Bizarr tények a halállal kapcsolatban

A halál mindig szomorú esemény, azonban lehet érdekes is, hogyha megismerünk pár izgalmas halállal kapcsolatos tényt!

1. Környezetbarát temetés
Egy svéd vállalat képes elporlasztani a testet, majd eltemetni egy kukoricakeményítőből készült urnába, amely talán a legzöldebb módja az elhalálozásnak! A halál után a testet mínusz 18 fokra hűtik le, amelytől törékennyé válik, így vibrációval elporlasztják, majd kivonják belőle az összes vizet, így száraz porrá válik. A szerves por teljesen tiszta és szagtalan, 6-12 hónap alatt komposztálódik.

2. Drágakő
Egy amerikai cég képes gyémántot gyártani bárkiből halála után, amelyet később szerettei viselhetnek. Az árat a tisztaság és a súly alapján határozzák meg. Igaz egyáltalán nem olcsó mulatság. A furcsa ékszereket LifeGemnek nevezik, és mindenki kipróbálhatja, akinek elég pénze van.

3. Égi temetés
A tibeti buddhisták felvágják és összenyomják a testet, majd a maradékot kiadják a keselyűknek. A buddhisták hisznek a reinkarnációban, így a test a halál után csupán egy üres porhüvely. A “temetést” a családtagok is végignézik.

4. Haláltánc
Madagaszkáron az emberek kiássák szeretteik csontjait, majd táncolnak vele. Minden évben megvan erre a megfelelő időpont, amikor kiássák a csontokat, felöltöztetik őket és vígadnak velük.

5. Edison utolsó lélegzete
Thomas Edison utolsó lélegzetét üvegben tárolják. Állítólag a fia, Charles töltötte meg vele az üvegcsét.

6. Bűnevő
Régen a briteknél létezett egy személy, aki megette a másik ember bűnét halála után. Általában egy koldus töltötte be ennek a szerepét. A rokonok egy kenyeret helyeztek a halott mellkasára, ebben tárolódtak az adott személy bűneit.

7. A csend tornya
A zoroasztriánusok körkörös tornyokba temetik a halottakat, hogy megvédjék magukat a démonoktól. Szerintük a halott test tisztátlan és gonosz. A tornyokat három koncentrikus körből építik fel (egy a nőké, egy a férfiaké, egy pedig a gyermekeké).

8. Haláli képek
A viktoriánus fotógráfusok szerették megörökíteni az embereket haláluk után, mivel a képek életben tarthatták az emléküket. Még el is küldték a fotókat rokonoknak, például egy halott gyermekről.

9. Elszappanosodás
Néhány ember szappanná változik halála után, mivel a zsíros szövet más folyékony anyagokkal kapcsolatba lépve kialakítja azt. Főleg azoknál fordul elő, akikben nagy a zsírlerakódás.

10. Űrtemetés
Mára lehetséges lett, hogy kilőjenek az űrbe halálod után. Azonban igencsak borsos ára van. A hamvaknak csak egy részét szállítják fel. Online lehet követni a kilövés pillanatát. Különböző túrák vannak a hamvak részére.

forrás: ListVerse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.