Bizarr kapcsolat a fejsérülés és a nimfománia között

2004-ben John Water készített egy filmet, amely a Dirty Shame címet viseli, amelyben a főszereplő egy erős ütés következtében szexmániássá válik. De tudjátok, mi ebben a legérdekesebb? Hogy ténylegesen lehetséges szexmániássá válni egy fejsérülés miatt.

Szerencsére ez a jelenség igencsak ritkán fordul elő. Azonban néhány embernél, akik súlyos fejsérülést szenvednek el, legtöbb esetben a frontális területen (ez sok esetben autóbaleseteknél fordul elő), furcsán erős szexuális vágyat éreznek. De nem akármennyire erőset, hanem hihetetlenül erős, visszafoghatatlan vágyat, amely aztán irányítja az életüket.

A Psychology Today című magazin szerint a libidó és agysérülés közötti kapcsolat igencsak közvetlen. A frontális lebenyben található a cerebrális kortex, amely összefüggésben van az önkontrollal, és hogyha ez a rész sérülést szenved, akkor a saját impulzusaink rabjaivá válhatunk. A szexuális gondolatok teljesen maguk alá temethetnek bennünket. Például egy tini esetében, aki a pornóiparban helyezkedett el egy autóbaleset után, mert teljes mértékben kielégítette az életcéljait, esetleg egy 43 éves agyvérzéses beteg esetében, aki elkezdett rengeteg férfival lefeküdni a gyógyulás után. De voltak olyanok, akik teljes mértékben preferenciát váltottak, esetleg furcsa fétiseik támadtak. Egy férfi a fejsérülése után kukkoló lett, egy heteroszexuális nő teljesen leszbikus, amíg valaki a biztostűk iránt kezdett vonzódni.
A hiperszexualitás egyáltalán nem olyan vicces, ahogy hangzik, ráadásul igencsak nehezen nyomható el.

Ezek a fejsérülések még összefüggésben lehetnek későbbi bűncselekményekkel is, mivel sokszor nehéz ellenállni ezeknek a hihetetlenül erős késztetéseknek. Néha még illegális szexuális cselekményekbe is bevonódnak, és sokszor nem keresnek segítséget a problémára. 
forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.