Bátor, a gyáva kutya

Ez a mese meghatározónak számított a gyerekkoromban, és azért gondoltam, hogy befér még a horror profilba, mivel egy-két résztől nem nagyon tudtam aludni. Gondolom sokan így voltak vele, akik tizenévesen ültek le elé.

A mese John R. Dilworth nevéhez fűződik, Amerikában és Magyarországon is a Cartoon Network csatorna sugározta. 4 évad alatt 52 epizódot ért meg a mese. A főszereplő Bátor, a gyáva kutya szemszögéből mutatja be Kiesföldét, ahol gazdájával Muriellel és annak férjével Eustace-al él. A bácsi nem nagyon szereti Bátort, ezért a legváratlanabb helyzetekben megijeszti, amitől hangosan sikít, vagy némán lemerevedik. Általában minden epizód úgy kezdődik, hogy  a ház környékén feltűnik egy szörny, amitől meg kell mentenie magukat. Bátor többször is az életét kockáztatva menti meg Muriel es Eustace életét, de a férfitól nem kap sok köszönetet. A sorozat minden részére jellemző a szürreális, sötét atmoszféra.images

A részekben vannak visszatérő gonosz karakterek ilyenek például Katz, Szélhápító és Űrcsirke. Általában mindig olyan gonosz terveket eszelnek ki, amivel el tudják őket tüntetni a házból, hogy megszerezhessék azt.

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: