Az üvegkoporsós lány igaz története

A Karner család sokszor hallott éjjelente lépteket, mintha egy gyermek sétált volna át a felettük lévő szobában. Tudták, hogy nem a saját gyerekeik játszanak odafent.

A család 1976-ban költözött a régi házba San Franciscóban. A fura hangok folyamatosan elkísérték őket, de nem érezték magukat betegnek, nem rettegtek a jelenségtől. Főleg nem gondolták, hogy egy 145 éves rejtély bújik meg a garázsuk alatt.

A lány az üvegkoporsóban csendben várakozott 1870 óta. A mély álom alatt egy egész városrész épült nyughelye fölé, Karnerék háza pedig pontosan felette helyezkedett el. 2016-ig senki sem fedezte fel, hogy a föld egy ablakos, apró koporsót rejt. A lány csupán három éves volt, amikor eltemették fehér csipkeruhában. A tökéletes lezárt koporsóban a test teljesen épen maradt, így lehetett látni a lány szőke haját és a lila virágokat is a feje körül.
A lány beceneve Miranda Eve lett, és hamarosan elkezdték kutatni, ki is lehet ő. Karnerék háza az Odd Fellows temető fölé épült. 1920-ban Chicago városa elrendelte, hogy csak a városon kívül lehet temetőket létesíteni. Azonban a régi temetők a város alatt várakoztak.
Egy évvel később az üvegkoporsós lány DNS eredménye is megérkezett. Igazi neve Edith Howard Cook volt, egy fiatal pár lánya. A gyerek 1876-ban halt meg egy bakteriális fertőzés miatt.
Mint a klasszikus szellemtörténeteknél a furcsa léptek is megszűntek. A kislányt örök nyugalomra helyezték a Greenlawn Memorial Parkban. 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.