Az öt legrégebbi kísértetjárta ház az Egyesült Államokban

Állítólag az Egyesült Államok minden egyes városában léteznek kísértetjárta házak. Természetesen minél idősebb egy ház annál többen éltek és esetleg haltak meg a falai között. Most a legrégebbi lakhelyek történetét hoztuk el nektek!

Morries-Jumel kúria – 1765-ben építették
A kúriát állítólag Eliza Jumel szelleme kísérti, aki magányosan élt a házban a 19. században. Emellett úgy tartják, hogy George Washington szelleme is meglátogatja néha a birtokot, ugyanis ő is használta ezt a különleges házat elnöksége éveiben. 

Morris-Jumel_Mansion_exterior_LC-D4-17538

Old Stone ház – 1765-ben építették
Az egyik legrégebbi ház az USA-ban, amelyen egyáltalán nem változtattak. Washington D.C.-ben található, és a ház már akkor is létezett, amikor a területen szinte csak mocsár volt. Állítólag tizenegy kísértet él az Old Stone házban, akik között három gyerek és egy rabszolga is van. 

oldstonehouse

Grumblethorpe – 1744-ben építették
A Grumblethorpe nevű ház egy Philadelphiában élő kereskedő nyári lakja volt, azonban elfoglalták egy csata során. Így az épület James Agnew generális főhadiszállása lesz, akit később lelőttek, és a ház padlóján vérzett el. Állítólag a vére még mindig látható a fapadlón. A koszos ablakokon át többen egy furcsa alakot láttak, akiről azt hiszik, hogy a generális szelleme. 

Grumblethorpe-compressed

Growden kúria – 1685-ben építették
A Growden kúriában rengeteg híres amerikai alapítóatya fordult meg. George Washington, John Adams több alkalommal is megszálltak itt. De Benjamin Franklin is sok időt töltött el benne. Sokan azt állítják, hogy viharos éjjeleken megjelenik a szelleme a házban. 

growden_today_new

Seabrook Wilson ház – 1663-ban építették
A Seabrook Wilson házat kémháznak is nevezték, mivel a Függetlenségi háború alatt kocsmaként szolgált, ahol sokszor kihallgatták a brit katonák terveit. Állítólag Henry Morgan kapitány az elítélteket kínozta a ház pincéjében. Morgan szelleme állítólag a mai napig ijesztgeti a gyerekeket az ajándékboltban. Emellett egy nő szelleme is van itt, aki szobáról szobára járva keresi gyerekét.

seabrook-compressed

forrás: GhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: