Az ördögűző mögött rejlő igaz történet

Az ördögűző valószínűleg az egyik legismertebb horrorfilm. A film eredetileg egy könyvből készült, azonban azt sokan nem tudják, honnan is eredt maga az eredeti történet. A legtöbben talán úgy gondolnánk, hogy William Peter Blatty csak leült, kigondolta a dolgokat és megírta a könyvét. Azonban az igazság az, hogy egy igazi ördögűzés ihlette a történetet, amit egy kisfiún hajtottak végre, akit Roland Doe-nak vagy Robbie Mannheimnek neveznek. Biztosra vehetjük, hogy semelyik sem az igazi neve, a fiú igazi identitása a mai napig titokban maradt.

A gyermek, akit ez esetben nevezzünk Rolandnak, német-lutheránus családba született és a negyvenes években Cottage Cityben élt családjával Marylandben. Egyedüli gyermek volt, mindenki azt mondta róla, hogy nagyon magányos. Inkább felnőttekkel játszott, mint saját kortársaival. Legjobb barátja nénikéje, Harriet volt, aki spiritisztaként tevékenykedett. Ő játszott a fiúval, nevelgette és mindenre megtanította, amit ismert, például a Ouija-tábla használatára is. Valószínűleg a fiúnak fogalma sem volt, hogy mit kezdjen ezzel a tudással.
Később Harriet meghalt, és a család furcsa hangokat kezdett tapasztalni. A bútorok mozogni kezdtek, tárgyak lebegtek a levegőben, amikor Roland a szobába érkezett.
A család a lelkésztől kért segítséget, aki elvitte egy éjszakára a fiút, hogy megfigyelje. Később ő is tapasztalta a furcsaságokat, így megállapították, hogy nem a házban laknak kísértetek, hanem minden Rolandhoz kötődik.

exorcist

A lelkész azt javasolta, hogy vigyék el a fiút egy katolikus paphoz, hogy kiűzze belőle az ördögöt. A katolikus egyház egyetértett azzal, hogy ördögűzésre van szükség. Rolanddal többen is próbálkoztak, például Edward Hughes. Az egyik ördögűzés során Roland kiszabadította egyik kezét, és kitépett az ágyból egy rugót, amellyel megsebesítette a papot. Később a család felvette a kapcsolatot William S. Bowdernnel is.

Exorcist

Két pap érkezett meg Rolandhoz, akik szintén megtapasztalták a remegő ágyat és a szálló tárgyakat. A fiú természetellenes, mély hangon beszélt. Megpróbálták kiűzni a fiúból az ördögöt, de borzalmasabb volt, mint valaha bármikor. Az “ördög” és a “pokol” szavak tűntek fel a fiú bőrén, az egyik pap orrát el is törte Roland. Azonban ebben az esetben minden sikeres volt, így Roland tovább folytathatta átlagos életét.

forrás TheGhostDiaries

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.