Az irányított álmodás titkai

A tudatos álmodás (éber álmodás) azt jelenti, hogy alvás közben tisztában vagyunk azzal, hogy éppen álmodunk. Ez így nagyon egyszerűnek tűnik, azonban hónapokig tart ennek a képességnek ez elsajátítása. Most egy rövid útmutatót szeretnénk ehhez adni, ami nagyon érdekes dimenziókat nyithat meg előttünk.

Első lépésként fontos, hogy napközben ellenőrizzük a körülöttünk található valóságos világot. Erre különböző gyakorlatokat alkalmazhatunk. Ezeket érdemes naponta többször is elvégeznünk, hiszen ezek segítségével tudatosíthatjuk álmunkban, hogy nem a valóságban vagyunk.

Nézzünk többször az órára. Oda és vissza. Az álmokban az órák hirtelen váltják a perceket és az órákat. Így tudhatjuk, hogy álmodunk. Emellett nézzünk szövegekre, hiszen az álmokban sokszor csak firkák vagy összefolyt betűk jelennek meg előttünk. Nézz a kezedre, mivel az álmodban előfordulhat, hogy kevesebb vagy több ujjad van, esetleg egyáltalán nincs is. Hogyha van kezed az álmodban, akkor próbáld hozzáérinteni a mutatóujjad. Ha álmodsz, akkor valószínűleg át fog siklani a tenyereden az ujjad.

A tudatosítást érdemes figyelemmel és nagy türelemmel csinálni. Napközben sokszor el kell végezni, hogy ezek megjelenjenek az álmokban is. Mindenképpen érdemes gyakorolni, hiszen ezek nélkül elszalaszthatod az álmodban ezeket a pillanatokat, így nem válnak tudatossá.

Láttál valaha vonalakat, színeket, esetleg pontokat elalvás előtt? Ezeket hipnagóg képeknek nevezik. Ilyenkor az elméd próbál látni a sötétben. Próbálj arra fókuszálni, hogy ezek jelenetekké álljanak össze.

Emellett léteznek hipnagóg hallucinációk is, amelyeket alvási paralízisben lehet legtöbbször érzékelni. Sokszor hallanak ilyenkor fehért zajt, emberi beszédet, máskor ordítást vagy félelmetes hangokat. Ezektől ne ijedj meg, figyelj valami másra és maradj nyugodt.

Állítólag hónapokba is telik még képesek vagyunk átvenni az irányítást álmunkban is. Ehhez nagyon sok gyakorlásra van szükség. Rengeteg más cikket és fórumot is találhatunk erről az interneten, hogyha komolyan bele akarunk fogni! Mindenkinek boldog álmodást kívánunk!

forrás: 9GAG

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

One thought on “Az irányított álmodás titkai

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: