Az apokalipszis brit tudósok szerint


Elmélete a világvégére mindenkinek van: a továbbiakból kiderül, hogy a brit tudósoknak is. Sőt, ők több valószínű forgatókönyvet is lehetségesnek tartanak. Cikkünkben kiválogattunk most nyolcat, hogy különböző tudományos elméletek szerint miképp fog véget érni az általunk ismert világ. Az emberiség történelmét folyamatosan végigkísérte a világvégevárás jelensége, ezek némelyike ma már finoman szólva is irreális, de az adott korban épp annyira voltak aggasztóak és annyira tűntek aktuálisnak, mint a manapság összeválogatott apokalipszistípusok.

Korábban természetfeletti erőkkel vagy isteni döntésekkel magyarázták az eljövendő világvégét, manapság inkább a túlzásba vitt fejlődést, a környezeti erőforrások felélését és szennyezését tartjuk felelősnek. De akárcsak őseink, mi is szívesen vizionálunk pusztító háborúkat vagy járványokat.

A brit tudósok a Campbridge egyetem támogatásával kiadtak egy listát, amely a lehetséges, ám alacsony valószínűséggel bekövetkező eseményeket sorolták fel.

1.  Elképzelhető, hogy világunkat a szélsőséges időjárás fogja olyannyira megtépázni, hogy az élet már 
lehetetlen lesz bolygónkon.

2. A brit tudósok szerint igencsak lehetséges, hogy mi is a dinoszauruszok sorsára jussunk. A meteorbecsapódás legalább gyorsan, bár nem éppen fájdalommentesen végezne velünk.

3. A brit tudósok listáján a nukleáris katasztrófa is igen kiemelt helyet foglal el.  

4. Háborúk. Ezen nem igen kell mit magyaráznunk. Különösen, ha ehhez hozzácsapjuk a harmadik pontot a nukleáris katasztrófákról.

5. A számítógépek és a mesterséges intelligencia fejlődése a brit tudósok szerint önmagukra ismerő és ellenséges robotok megjelenéséhez vezethet.

6. Terrorizmus is kockázatot jelenthet világunkra nézve, főleg a kiber- illetve bioterrorizmus.

7.  Az erőforrások és az élelem megvonása, szabotálása is az általunk ismert világ végét jelentené.

8.  Az örök kedvenc, amiről még az apokalipszis egyik lovasát is elnevezték, bár ott Dögvész néven futott, most legyen inkább: fertőzés. A brit tudósok leginkább emberalkotta járványokra gondolnak, amelyek könnyen elterjedhetnének az egész világon, és csúnyán megtizedelnék a lakosságot. Természetes mutálódott formában is előfordulhat, de a brit tudósok némi paranoiától nem mentesen inkább a bioterrorizmust tennék felelőssé.


A brit tudósok jelenleg azon dolgoznak állítólag, hogy ezeket a kockázati faktorokat, miként lehetne akár nullára csökkenteni. Sok sikert nekik, mi szurkolunk. 

Forrás: isciencetimes 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: