Az Antikrisztus és mítoszai

Szeretem a horrorfilmeket, így éppen a tegnapi nap fejeztem be Az ördög ivadéka (Devil’s Due) című mozit (kritikát itt olvashattok róla), ami nem a legmagasabb kategóriás filmek közé sorolható, de elhatároztam, hogy emiatt szentelek egy cikket az Antikrisztusnak és elméleteinek. 

Az Antikrisztus próféciája talán a legismertebb a Bibliából. Rengeteg elmélet szerint az Antikrisztus egy új világrendet fog kialakítani, amely mindannyiunknak szenvedést hoz majd. Ez az irányító szerep ugyanaz lesz, amelyet a Sátán ajánlott fel Jézusnak, amikor megkísértette. Az Antikrisztus mindenkit irányítani fog, rettenetes kínzások árán. Háborúkat fog indítani, amelyben a világ népességének harmada ki fog pusztulni. Mivel személye rettegett és borzalmakat fog hozni a Földre, éppen emiatt rengeteg elmélet van arról, hogyan is lehetne azonosítani. Most felvillantunk hét teóriát, amely az Antikrisztus körül kering és egyáltalán nem található meg a Bibliában.

1. mítosz: Az Antikrisztus nyilvános békeszerződést fog aláírni Izraellel
Ez a tévhit Dániel könyvének félreértelmezéséből fakad. A hétéves béke megkötése nem kizárólagos útja az Antikrisztus azonosításának, bár rengeteg elmélet szerint békét fog hozni a Közel-Keletre.

2. mítosz: Az Antikrisztus nem azonosítható az elragadtatás előtt
Sokan azt állítják, hogy az Antikrisztus azonosítása egyszerűen nem lehetséges. De a Biblia igen részletes leírást ad róla. Mindenképpen köze lesz a nevének, esetleg személyének a 666-os számhoz. Elviekben ezekkel a bibliai adatokkal azonosítható a személye.

3. mítosz: Antikrisztusnak nevezi a Biblia a személyt
A Biblia nem használja az Antikrisztus szót, de számos kifejezéssel illetik a személyt. A Bűn Emberének, az Eljövő Királynak, a Szörnynek és még rengeteg más nevet használnak rá.

4. mítosz: Nem fog a Megváltó szerepében tetszelegni
Az Antikrisztus Istenként fog referálni saját magára. Az Antikrisztus eljövetelét számos természeti katasztrófa fogja megelőzni, amelybe földrengések, szökőárak, aszteroidák is beletartoznak. Az emberek éhezni és fázni fognak.

5. mítosz: Az Antikrisztus csak zsidó származású lehet
Ez is az abszolút mítoszokhoz tartozik, hiszen a Biblia erről sem tesz pontos utalást.

6. mítosz: Az Antikrisztus csak arab vagy szíriai lehet
Hogyha nem zsidó, akkor már csak arab vagy szíriai lehet? Ez a teóriai is légből kapott. Dániel könyve inkább európai Antikrisztusra utal.

7. mítosz: Az Antikrisztus csak muszlim lehet
Ezek az egymásnak ellentmondó elméletek mind hamisnak tűnnek. Mostanában nagyon népszerűek ezek, amelyek igen veszélyesek is lehetnek.

forrás: EscapeAllThisThings.Com

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.