Az áldozatok száma: 100

A hátborzongató bűnesetek jegyében mai cikkünkben egy igazán elvetemült sorozatgyilkossal fogunk foglalkozni. Az illető jelenleg hatvanegy éves, ukrán állampolgár, aki Ukrajnában él és gyilkolt, mielőtt elfogták volna, és a bíróság kimondta volna rá az ítéletét. Börtönben tölti büntetését, és az ukrán törvénykezés értelmében haláláig ott marad, és nincs sok lehetősége kijutni cellájából, és visszanyerni a szabadságát, hacsak nem szökik meg.  A szigorú büntetés az általa elkövetett szörnyűségek fényében egyáltalán nem mondható meglepőnek.

Hogy mit tett Szergej Tkacs? A hatóságok hetven gyilkosságot bizonyítottak rá, de áldozatainak száma elképzelhető, hogy száz fölött van. Mások szenvedéséből nyert örömet, de kedvenc részét a gyilkosságokban mégis szerencsétlen, fiatal lányok és nők megerőszakolása jelentette. Miután megfojtotta őket.

Áldozatai életkora nyolc és tizennyolc év között helyezkedett el, nem volt válogatós abban a tekintetben, hogy serdülőkor előtt vagy közben lévő lányokat gyilkoljon. A sorozatgyilkosok legtöbbjéhez hasonlóan Szergej Tkacs is vérbeli pszichopata, akinek mások kihasználása jelent örömet, jellemző rá egy szintén tipikus pszichopata vonás, a saját fontosságának felértékelése és irreális énképe: Szergej Tkacs a vádpontokkal szembesülve száz áldozatról beszélt, mintha borzalmas tettére büszke lenne.
 
Szergej Tkacs rémtettei elég kegyetlenek és egy szadista gondolkodásáról tanúskodnak, ám akkor lehet még sokkolóbb, ha tudjuk azt, ami megrázta az egész ukrán lakosságot: Szergej Tkacs nemcsak figyelemreméltó sorozatgyilkos karrierrel rendelkezik, hanem letartóztatása előtt nyomozóként dolgozott a helyi rendőrség kötelékében.
 
Későbbi cikkünkben magyarázatot nyújtunk az olyan kifejezésekre, mint szadista, szociopata vagy pszichopata. Bár óva intünk mindenkit attól, hogy az általunk készített útmutatóval ő maga is pszichopatanézőbe induljon, és kilessen egy-kettőt, de reméljük nagy érdeklődéssel fogják fogadni olvasóink a sorozatgyilkosok pszichológiai hátteréről írt bejegyzésünket.
Forrás: Listverse

Gitta Sereg

Mindig érdekelt, hogy mit tudunk megosztani egymással, talán ezért is írok. Hobbijaim: a kreatív írás és a mitológia, meg a főzés-sütés. Itt az előbbi kettővel ismerkedhettek meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.