Az Ackergill-torony szelleme

Skócia igen népszerű hely a kísértetek körében, ha nem is az összes, de majdnem mindegyik várkastély büszkélkedhet egy, vagy akár egyszerre több kísértettel is. Talán nem is meglepő, hogy Ackergilben is összefuthatunk egy szellemmel.
A tizenötödik századba visszatekintő legenda szerint a vár akkori ura, egy bizonyos John Keith elrabolt egy gyönyörű, fiatal nőt. A férfi képtelen volt ellenállni a vágyának, és kizárólag a lányrablást tartotta megfelelőnek kétes szándékai véghezvitelére. Helen Gunnt foglyaként tartotta a toronyban. A lány rabságának az vetett véget, hogy inkább megölte magát: egyes verziókban leugrott, másokban egyszerűen leesett a magasból, miközben szenvedélyes elrablója elől menekült a várfalon.
 
A lány szelleme állítólag máig kísért Ackergill tornyában. Állítólag mai napig találkozhatunk vele: vörös ruhában jár. A történetek szerint Helen Gunn elrablása adta meg a megfelelő alapot a Keith-ek és a Gunnok közötti viszálykodásnak. A két család közötti háborúskodás végül mészárlássá fajult, ahol a Gunnokat csaknem teljesen kiirtották.
 
A Keithek házasság útján jutottak hozzá a birtokhoz, amin a vár is épült.  1354-ben került John Keith elődeihez ez a terület, korábban a Cheyne-család kezében volt. A torony a tizennegyedik, vagy a tizenötödik század elején épült. Jelenleg az Ackergill-torony szállodaként működik, így minden kalandvágyó látogatónak megvan rá az esélye, hogy egy sötét éjszaka éppen ő fusson össze Ackergill híres szellemével.
 
Forrás: Something Paranormal

Gitta Sereg

Mindig érdekelt, hogy mit tudunk megosztani egymással, talán ezért is írok. Hobbijaim: a kreatív írás és a mitológia, meg a főzés-sütés. Itt az előbbi kettővel ismerkedhettek meg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: