Rémisztő történetek az Appalache-ösvényről

Az Appalache-ösvény (angolul Appalachian Trail, rövidítve AP) ismert túraútvonal, amely Maine állam és Georgia között húzódik 3540 kilométeren. 1937 óta létezik, és évente közel kétmillió látogatója van. Évente körülbelül 2500 ember sétál végig a teljes hosszán az útvonalnak. De persze innen is származik számos félelmetes legenda.

Spearfinger
Egy indián legenda Tennessee és Észak-Karolina környékéről ered, amely egy Spearfinger nevű nőről szól, akinek hosszú és éles karma vannak a jobb mutatóujján. Állítólag a nő léptei mennydörgésnek hangzanak, ahogy áthalad az erdőn. Az áldozatok hallják közeledő lépteit, a madarak felreppennek félelmükben. A nő hosszú, éles karmát használja arra, hogy felnyissa az áldozatok hasát és megegye a májukat, így arca folyamatosan vértől maszatos.

A megperzselt férfi
Ez a legenda 2011-ből ered, amikor egy férfi egy hétig túrázott az AT-n. Első éjszakáján tábortüzet rakott, és aludni tért a hálózsákjában. Amikor megfordult, észrevette egy férfit, aki a tűz mellett állt. A teste nem volt teljesen égett, de még mindig parázslott. A túrázó azonnal felkapta a dolgait és az autójához rohant. Félelmében eltévedt és egy furcsa útra tévedt. Az út szélén meglátott egy nemrégiben leégett házat, ahol egy tűzoltó éppen jegyzeteket készített. Neki mondta el, hogy mit látott, mivel úgy gondolta, hogy a férfi az egyik áldozat lehet. A tűzoltó elmondta, hogy ez lehetetlen, hiszen a házban mindenki halálra égett.

A tavi szellem

Maine államban egy csodálatos horgásztó található a túraútvonal mellett, amely Pierce Pondként ismeretes. Miután egy férfi az egész napot horgászással töltötte tábort vert, a tűzön akarta megsütni a napi betevőjét. Ahogy lement a nap, meglátta egy ember sziluettjét, aki a tábort közelítette meg. A furcsa alak nem jött közelebb, lassan elnyelte az éjszaka. A férfi nem gondolta túl az esetet, megvacsorázott és lefeküdt aludni. A másik éjjel a halász újra látta a furcsa alakot, most közelebb jött, de aztán újra eltűnt. Minden egyes este közelebb és közelebb jött. Az utolsó napokon a horgász már majdnem ki tudta venni homályos vonásait. A furcsa ember aztán mindig eltűnt a sötétben, de később a horgász már aludni sem tudott. Inkább hazament, és soha többé nem jött vissza Pierce Pondra.

A polgárháború szellemei
A polgárháború alatt három fontos csatát is vívtak az AT vonalán. Rengetegen veszítették életüket ezekben a harcokban, és sokan azt mondják, hogy azoknak a lelke még mindig az útvonalon nyugszik. A mai napig rengeteg túrázó állítja, hogy látta őket éjjelente.

 

forrás: BlumHouse

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.