Amikor a húsevés veszélyesebb volt bármely csatánál

Az 1890-es években az Amerikai Egyesült Államok nehéz időket élt meg. Ekkor zajlott a spanyol-amerikai háború, amelynek igazán egészségtelen következményei lettek.

A katonákra a legnagyobb fenyegetést 337 tonna lefagyasztott marhahús és 198 508 tonna konzervdobozos hús jelentette. Rengetegen állították, hogy a hús fogyaszthatatlan, és sok katona kapott tőle vérhasat és egyéb betegségeket. Állítólag 2500 katona halt meg az élelmiszertől. Ez azt jelentette, hogy a hús fogyasztása hatszor veszélyesebb volt a katonák számára, mint Kubával harcolni élesben.

Az újságok hamarosan cikkezni kezdtek a mérgező húsról. Az újságírók szerint a hús az “ősidőkből” származott annyira romlott volt. Természetesen hamarosan vizsgálatnak vetették alá a húst, amelyben a tartósítószerek alacsony koncentrációját találták, és azt állították, hogy nem is káros az egészségre. Természetesen a vizsgálatok tovább folytatódtak. Sokan a kubai meleg időjárásra fogták a gyors romlást.
Az bizonyos, hogy a hús sokkal veszélyesebb volt, mint a csatába menés. Később a húsipar teljes átalakítását eredményezte ez a katasztrófa.

forrás: KnowledgeNuts

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.