Amerika első sorozatgyilkosa: H.H. Holmes

Eredetileg Herman Webster Mudgett néven született az Egyesült Államok első sorozatgyilkosa. Holmes gyerekkorában egy erőszakos és alkoholista apa rabja volt. Később osztálytársai igencsak rosszul bántak vele. Mindennek ellenére 1884-ben az orvosi egyetemet is elvégezte.

H.H. később egy hotelt épített Chicagóban, hogy bevonzza a turistákat, akik azonban nem voltak azzal tisztában, hogy a szépséges szobák csapdákat is rejtenek. A furcsa hotelben rengeteg lépcső volt, amely a semmibe vezetett, titkos átjárók és furcsa ajtók tarkították. Ráadásul több, mint száz ablakmentes szoba is volt odabent, amely labirintusszerű struktúrát adott az épületnek. 
Legnépszerűbb áldozatok a munkás nők és azok szeretői voltak. A gyilkosság módjai viszont nagyon változatos formákat öltöttek. Páran megfulladtak a kis, hangszigetelt szobákban. Voltak olyanok, akik karbon-dioxidot lélegeztek be.


Sokszor a kívülről zárható szobákba gázokat engedett be a furcsa orvos, mely azonnal megölte a vendégeket. A legtöbb szobába be is lehetett kukucskálni, hogy Holmes végignézze áldozatai szenvedését.
1894-ben indított a rendőrség nyomozást a férfi ellen, amely a letartóztatásához vezetett. A nyomozások bebizonyították, hogy Holmes körülbelül 200 embert ölt meg, amelyből a legtöbb szőke nő volt. Felfedezték a kínzókamrákat, ahol a falakat és a plafont is vér borította. Később a Gyilkos Kastélynek nevezték el a hotelt. 
Holmes-ot hamarosan elítélték és halálra ítélték. Harminc gyilkosságot vallott be  kétszázból, és azt mondta, hogy úgy született, hogy az ördög benne lakozott. A férfit végül 1896-ban akasztották fel. 
1938-ban postát építették a kastély helyére, ahol persze rengeteg furcsa zajt hallanak nap mint nap. 

forrás: GhostTheory

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.