Alvó szépségek Olaszországban: a Catacombe dei Cappuccini

A Catacombe dei Cappuccini Olaszországban az egyik leghíresebb temetkezési hely, amely nyitott a turisták számára is Palermo városában. A látogatók elmélyedhetnek a félelmetes katakombák rejtekében, és bizony a holtak között járhatnak. 

A katakombák belsejében holtak lógnak a falról, üvegkoporsókban alusszák az álmukat. Teljesen fel vannak öltözve, sokan közülük tradicionális ruhákat viselnek. Együttesen elképesztően festenek: igazi emlékeztetőként szolgálnak, hogy milyen vékony is a határvonal élet és halál között.
A 16. századba az eredeti temető kevésnek bizonyult, ezért a szerzetesek a monostor alá kezdték temetni holtjaikat. 1599-ben kezdődött meg Silvestro of Gubbio mumifikálása is. A katakombákban elképesztően száraz volt a levegő, így a természetes kiszáradás segített, hogy konzerválják a testeket, amelyeket később ecettel mostak le, hogy befejezzék a folyamatot. Egy évvel később Silvestro of Gubbiót beöltöztették tradicionális ruhákba és a kripta falára függesztették, ahol a mai napig megtekinthető.

Sleeping Beauty: The Macabre Mummified Corpses of the Catacombe dei Cappuccini
Sleeping Beauty: The Macabre Mummified Corpses of the Catacombe dei Cappuccini
Sleeping Beauty: The Macabre Mummified Corpses of the Catacombe dei Cappuccini

Így kezdődött a hagyomány, amelyből végül 8000 holttest lett a katakombákban, amelyekből 1252 teljesen mumifikált. Manapság végig lehet sétálni a katakomba folyosói között és végignézni a gyerekeket, szüzeket és vallásos embereket, ahol a falakon függeszkednek. Eredetileg csak vallási méltóságoknak terveztek ilyen temetést, de a későbbiekben státuszszimbólum lett a falra kerülés, így sok gazdag ember is bekerült a katakombákba. Az utolsó ember, Riccardo testvér volt, akit itt helyeztek végső nyugalomra 1871-en. Az 1880-as években teljesen le is zárták a helyszínt, de később még 1920-ban idekerült a kétéves Rosalia Lombardo is, aki tüdőgyulladásban halt meg. Rá Csipkerózsikaként referálnak a látogatók, és az egyik legjobban konzerválódott holttest az évszázadok során.

Sleeping Beauty: The Macabre Mummified Corpses of the Catacombe dei Cappuccini
 
forrás: TheOccultMuseum

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.