Álmok és poszttraumás stressz

Az élénk álmok a tudatunk egy nagyon érdekes szeletét mutatják be nekünk. Ebben a stádiumban kiélhetjük legvadabb fantáziáinkat és természetesen félelmeinket is. Hogyha sikerül megfejtenünk a tudatalatti titkait, akkor az éber álmodás segítségével a mindennapi életünkön is segíthetünk. 

Mostani cikkünkben egy érdekes módszert mutatunk be a poszttraumás stressz gyógyítására az élénk álmodás segítségével. Manapság nagyon sok kísérletet folytatnak, amelyek mentális betegségektől szabadítanak meg az álmok útján. 
Mint tudjuk a poszttraumás stressz zavar (PTSD) sok esetben rémálmokkal jár, amelyekben a borzalmas emlékek újra és újra megjelennek. De hogyha képesek vagyunk irányítani az álmainkat, akkor az egészségünk is sokkal jobbá válhat. 

luciddd-1074x483
De milyen is az az élénk álmodás? Alvás közben négy fázist élünk át. Az első és a második fázik a legkönnyebb alvás, amelyek körülbelül 10-30 percig tartanak. Az első fázik a legkevésbé mély, ilyenkor még könnyen felébredünk és nem tapasztalunk álmokat. A második fázisban már figyelmen kívül hagyjuk a zajokat, amelyeket megszokottnak tartunk. A harmadik fázis körülbelül harminc perccel később érkezik és kevesebb, mint másfél óráig tart. Az álmok ebben a fázisban kezdődnek, de innen nehezen hívhatóak elő. A negyedik fázisban kezdődik el a varázslat, hiszen ekkor kerülünk a REM fázisba, ami a legmélyebb alvási fázis. Az élénk álmok itt érnek el bennünket, de általában nem vagyok képesek arra, hogy kontrolláljuk a szituációt. A tudósok szerint megtanulható, hogyan kontrolláljuk álmainkat. Az irányított álmodásról már korábban is írtunk egy cikket, abban olvashattok pár trükköt, hogyan is lehet elérni azt, amit szeretnénk.
A poszttraumás stresszel kapcsolatosan már rengeteg kísérletet folytattak. Az ilyen betegségben szenvedők próbálkoznak művészeti terápiákkal, jógával, akupunktúrával, emellett orvosi marihuánával is. Mivel a rémálmok nagyon jellemzőek erre a betegségre, ezért fontos benne az irányított álmodás. A kísérletek azt mutatják, hogy az álmok irányítása hosszú távon a gyógyulás felé vezető út.

forrás: TheMindUnleashed

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.