Aleister Crowley – a világ leggonoszabb embere

Crowley több okkult szervezetnek is a tagja volt, az Arany Hajnalnak, az Argenteum Astrumnak és az Ordo Templi Orientisnek. Főleg okkult körökben ismerték a nevét, de hegymászóként, költőként és íróként is ismerték a nevét. Ismertebb művei: A törvény könyve és a Thelema. Elismert sakkjátékosként, festőként, asztrológusként is nyilvántartották. tumblr_m8g8lsKnkl1rdqdijo1_1280

Szigorú, puritán családban nevelkedett fel, ennek hatására felnőttkorában élesen bírálta a kereszténységet. Szeretett apja halála utána eltávolodott a vallástól, még az anyja sem tudta visszatartani. Az egyetem alatt ismerkedett meg a mágiával, és az okkultizmussal. Amikor megjelent az első verses kötete, akkor hagyta abba a tanulmányait, és megismerkedett Julian L. Bakerrel, aki bevezette az Arany Hajnal titkos társaságba. A szexuális mágia az élete részévé vált, gyakran végzett rítusokat férfiakon és nőkön is, itt már nem tudta elrejteni biszexuális hajlamait.

A modern sátánizmus megteremtőjeként tartják számon. 1920 áprilisában a szicíliai Cefalu városában megalapította a Sátán kolostorát. Orgiákat szervezett, ahol rendszeresen fogyasztottak különböző kábítószereket. Áldozatként kutyákat és macskákat ajánlottak fel, amiknek vére oltár híján egy szűz lány testén folytak végig. Azt pletykálták a helyiek, hogy embert is áldoztak, ezért Mussolini kitiltotta Olaszországból.

Munkássága több ismert rockzenészt is megihletett: [youtube https://www.youtube.com/watch?v=G3LvhdFEOqs]

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.