Akasztófa kritika

A nyáron nagyon megtetszett ez a film az előzetese alapján, és a rövid ismertető szerint, amit elolvastam. Szerencsémre nem találtam senkit sem, aki beült volna velem a filmre (egyedül meg sosem megyek, ez alapszabály), így csak a napokban tudtam megnézni. Röviden előrevetítem az értékelésemet: nem érte volna meg a mozijegy árát.

AkasztofaA film a dokumentarista horrorok bő táborát gyarapítja. Nekem már nagyon elegem van ebből a műfajból, mostanában biztosan nem fogok még egy ilyet megnézni. A történet szerint az 1993-as iskolai színdarabban túl jól működött a kellék, ami egy diák halálát okozta, akkor az iskola vezetősége be is tiltotta helyesen a darabot, amit most újra engedélyeztek 20 évvel később. Megvannak a közhelyes szereplők a filmben az ex-amerikai focista, aki inkább színészkedni akar, egy csaj kedvéért, aki az osztály legjobb tanulója, a  tahó barátja, és annak a pompomlány barátnője, akik úgy gondolják, hogy jó buli lenne széttörni a díszletet. És persze az egészet rögzítik kamerával.

És persze az ajtó, ami mindig nyitva, ismétlem mindig nyitva, azon hirtelen nem tudnak kimenni, majd kezdetét veszi az új kijárat keresése. Ezután megérkezik a hóhérmaszkos szellem. Szerencsére a 85 percnyi idő hamar véget ér.

3/10

Dohoczki Mate

Dohoczki Máté vagyok, 26 éves, és menthetetlenül horrorfüggő. Kipróbáltam már életem során szinte mindent, de egyszerűen nem tudok leszokni. Remélem egy olyan közösségbe kerültem, ahol megértenek, és elfogadnak. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.