Aegishjalmur

Miután már írtunk arról, hogy lehet kísértetmentessé varázsolni az otthonunkat, és milyen eszközök védenek meg minket a negatív erőktől, itt az ideje, hogy egy újabb módszerrel kedveskedjünk olvasóinknak.
Mai bejegyzésünkben egy, az ősi Északról származó szimbólummal foglalkozunk, amellyel biztosíthatjuk önmagunk számára a győzelmet egy konfliktusban. Az Aegishjalmur hatalmat ad a kezünkbe, és félelmet táplál ellenségeink szívébe. Különösen ajánlott a sagák szereplői szerint arra, hogy vitás ügyekben biztosítsuk vele fölényünket, de általánosabb értelembe vett védőtalizmánnak is megteszi, míg riválisainkat félelemmel tölti el, addig minket elhagy a rettegés a hatására. Ráadásként megvéd minket, ha nem is a gonosztól, de a tőlünk megalázkodást és behódolást követelő hatalomtól.
Az Aegishjalmur szót ’Rettegés Sisak’-ként lehetne lefordítani, bár valószínűleg sosem viselték tényleges sisakként, hanem inkább a homlokukra festették.
 
A szimbólum a hármas és a nyolcas számokkal dolgozik, mindkettő kiemelkedő fontosságú az északi tradícióban. Ha közelebbről megvizsgáljuk a jelet, hamar észrevesszük az Elhaz rúnát. Az Elhaz hagyományos értelemben vett védőrúna, amely megerősíti saját szellemi erőforrásainkat. Továbbá maga a rúna jelentése szerint megerősíti a jogunkat arra, hogy létezzünk, hogy itt legyünk ebben a világban, ezen a földön. Az Elhaz többször felbukkan az Aegishjalmur jelében, megfigyelhetjük először is a kinyúló tüskék csúcsán, illetve maguk a tüskék is egy-egy, összesen nyolcszor szerepelnek, igaz rejtve, a szimbólumban.
 
Hogyan érhetjük el, hogy az Aegishjalmurban megbújó energiák segítsenek minket? Viselhetjük ruhán, ékszeren, vagy állandó, vagy időszakos tetoválás formájában is. Ha nem tehetjük meg, hogy tetováltassunk, vagy ruhán sem hordhatjuk (például iskolai vagy munkahelyi ruházkodási szabályok miatt), ám mégis szeretnénk, hogy a jel velünk legyen, megjegyezhetjük és fel is idézhetjük magunkban az Aegishjalmur képét, ha erőt akarunk belőle meríteni.
 
Az aktiválás folyamatához nem lesz másra szükségünk vagy egy kézitükörre, egy filctollra (esetleg olyanra, ami lemosható), és egy általunk írt versre, vagy az ősi rituálé szövegére. Rajzoljuk rá a szimbólumot a tükörre, úgy, ha belenézünk, akkor az Aegishjalmur a homlokunkon legyen, majd mondjuk el az aktiválás szövegét hangosan. Szerintünk sokkal jobb, ha mi magunk találjuk ki a mondatot vagy verset, mintha egy előre megírttal dolgoznánk, hiszen az Aegishjalmur segítségével nem külső, hanem saját energiáinkat szabadítjuk fel, amelyekről eddig esetleg még nem volt tudomásunk.
 
Jung szerint az olyan szimbólumok, mint az Aegishjalmur is, az önmagunkban rejlő energiákhoz vezetnek minket, amelyek megléte a közös tudattalanba nyúlik vissza. Ezek az erők mélyebbről származnak és ősibbek is, mint azok, amelyeknek tudatában vagyunk nap mint nap. Fontos tudni, hogy elménknek ez az eldugott zuga nem hallgat világos és logikus szavakra, a nyelve a ritmus, a szertartás és az ének.  
 
Forrás: Galdrasyning, Tumblr
 írta: Sereg Gitta

 

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.