Adnál nevet a gyerekednek a Trónok harcából?

Korábban sem volt meglepő, hogy népszerű sorozatok vagy filmek kedvelt szereplői a későbbiek során friss szülőket inspirálnak gyermekük elnevezésére. Korábban az Egyesült Államokban népszerűek voltak A Gyűrűk Urából ismert nevek (a növekvő érdeklődésnek köszönhetően Magyarországon is anyakönyveztethető lett a Boromir, illetve a Frodó is).
 
Manapság azonban egy másik fantasy elemekkel dolgozó sorozatból válogatnak a jövendő szülők neveket gyermekeiknek: őket a Trónok harca (Game of Thrones) sokszor kegyetlen világa és szereplőinek gyakran szerencsétlenre forduló sorsa sem riasztott el attól, hogy kedvenc karaktereikről nevezzék el gyermekeiket.
 
Az Arya név egyre népszerűbb lett, mióta az HBO elkezdte vetíteni a Trónok harca első évadát. Ami nem csoda, hiszen Arya Stark a sorozat egyik legjobb karaktere, és a történet előrehaladtával egyre több rajongója is akad a fiatal kora ellenére rendkívül rátermett, alkalmazkodó főhősnek. Figyelemreméltó még a Khaleesi név kb. 450%-os elterjedése a 2011-es adatokhoz képest (amikor lényegében még ismeretlen volt). Az érdekesség az, hogy a ’khaleesi’ ’királynőt’ jelent a sorozatban, és csupán az egyik szereplő, Daenerys Targaryen megszólítására szolgál.
A többi név azonban egyelőre még nem népszerű, és egyik sem került be az ezer legnépszerűbb közé. Talán majd jövőre mindez megváltozik. 

Forrás: jezebel.com
írta: Sereg Gitta

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

%d bloggers like this: