A Waverly Hills szanatórium kísértetei

Mi is lehetne félelmetesebb egy elhagyatott kórháznál? Ma éppen egy ilyen történetet hoztunk nektek a Kentucky államban található Waverly Hills szanatóriumról.

A Waverly Hills 1910-ben nyitotta meg kapuit, amely 40-50 tuberkulózisos beteget tudott befogadni. Az 1900-as évek elején Kentucky államban tombolt a TBC, ezért is fektettek be egy új kórházba. A helyet 1962-ben zárták be, hiszen a betegség visszaszorult.

A Wavery Hills a Ghost Hunters című műsor hatására lett népszerű, mivel a műsor besorolta a helyszínt a legkísértetiesebb kórházak közé. Érdekes tény, hogy négycsillagos hotellé szeretnék átalakítani a helyet, amely valószínűleg vonzani fogja a borzongásra vágyókat.
Az egyik legfélelmetesebb része az épületnek az 502-es szoba. A helyi legenda szerint az 502-es szobában öngyilkos lett egy nővér, de az is lehet, hogy meggyilkolták. A nővér a szanatórium tulajdonosától esett teherbe, akivel viszonyt folytattak. A lány későn tudta meg terhességét, ráadásul folyamatosan beteg emberek között volt, így felakasztotta magát a szobában.

Némely mendemonda szerint 63 ezer ember halt meg a szanatóriumba. A vezetők szerint egy évben a legmagasabb halálozási szám 152 ember volt.  Ezek szerint “csupán” nyolcezer ember hunyhatott el a falak között.
A halálalagút a legnépszerűbb része a szanatóriumnak, ahol számos képet készítettek kísértetekről. Ezen az alagúton keresztül távolították el  a testeket a kórház területéről. Állítólag sikolyokat is lehet hallani az épület falai között.

forrás: Wikipedia

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.