A virág, amely koponyává változik halála után

Az oroszlánszáj nagyon népszerű virágnak számít Európában, az Egyesült Államokban és Észak-Amerikában is. Nevét onnan kapta, hogy a sárkány szájára emlékeztet a virág, amely nyitja és csukja a száját óvatos nyomásra. Azonban ennek a csodaszép virágnak van egy sötét oldala is. Miután elhullatta szirmait, csak csupasz, apró koponyák maradnak a helyén. 

Természetesen éppen emiatt az oroszlánszájat egész sok legenda is övezi. Az egyik történet szerint, ha egy nő megeszi ezeket az apró maradványokat, akkor elveszíti szépségét és fiatalságát. Mások szerint, hogyha szétszórod ezeket a házban, akkor a lakókra borzalmas dolgokat hozol.

A viktoriánus korban a virág a misztikum szimbóluma volt, amely egyben fejezi ki a szépséget és az elmúlást. De hogyan is lesz ebből a gyönyörű virágból borzalmas koponya? A botanikusok szerint erre a válasz a virág felépítésében keresendő.

A koponyák igazából a magházak, amelyek akkor kerülnek szem elé, hogyha a szirmok lehullanak.  Szinte elképesztő, hogy mennyire emlékeztetnek az emberi koponyára. Hogyha ránézünk ezekre a képekre, akkor szinte hihetetlen, hogy milyen szép ez a virág, amikor még nem veszítette el a szirmait.

forrás: OddityCentral

OctoberAir

Szaszkó Gabriella vagyok, online újságírással és kreatív írással foglalkozom. Gyerekkorom óta rajongok a történetek és az írás minden formájáért. A hátborzongató sztorik, paranormális és megmagyarázhatatlan jelenségek mindig is érdekeltek, ezért is alakult meg 2013-ban a Bizzarium. Ezen kívül regényeket és novellákat alkotok, további írásaimat a http://szaszkogabriella.com/ oldalon olvashatjátok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.