Csupán pár kilométernyire Manhattantől találhatunk egy kevéssé ismert szigetet, amit az emberek ötvenöt évvel ezelőtt teljesen elhagytak. A North Brother sziget New York városának legkevésbé ismert helye, ahol régen egy igen hírhedt börtön állt. A North Brother szigetre és kisebb társára, a South Brother szigetre igazán senki sem teheti be a lábát, csak a madarak. Azonban most a Business Insider dokumentumfilmet és képsorozatot is készített a helyről, hiszen a testvér szigetek New York legfélelmetesebb helyei közé tartoznak, ezért érdemes vetni rájuk egy pillantást.

A testvérszigeteket csupán hajóval lehet elérni, hogyha a Barretto Point Parkból indulunk Bronx déli részéről. A szigetet 1185-ben népesítették be, de története szinte csak a halálról és a betegségről szól. Például 1904 júniusában egy gőzhajó lobbant itt lángra, és süllyedt el az East Riverben. Csupán 321 ember élte túl a katasztrófát, majd a további napokban 1021 mosott partra a víz.

Az 1880-as években egészen 1943-ig rengeteg karanténba zárt embert hoztak ide. Tífuszos Mary is itt töltötte az idejét egészen haláláig. Emellett a második világháború után családokat is telepítettek ide 1946 és 1951 között. Később drogrehabilitációs központot létesítettek itt. 1963-ban mindenki elhagyta a szigetet, és a város tulajdona lett. A mai napig elhagyatott.